Voormalig Ripple-partner kondigt samenwerking aan met concurrent

De digitale P2P-betalingsgigant, MoneyGram International, Inc. kondigde gisteren een samenwerking aan met Ripple’s concurrent, Stellar Development Foundation, een non-profitorganisatie die de ontwikkeling ondersteunt van Stellar (XLM), een open-source openbaar blockchain-netwerk dat grensoverschrijdende transacties mogelijk maakt. Eerder dit jaar beëindigden Ripple en MoneyGram hun samenwerking toen MoneyGram de handel op het Ripple-platform opschortte vanwege de lopende rechtszaak van Ripple tegen de Amerikaanse SEC.

De exclusieve samenwerking van MoneyGram en Stellar zal contante financiering en uitbetaling delegeren aan zijn consumenten, in verschillende lokale valuta’s, uiteenlopend van de dollar tot de yen. Dit betekent dat de samenwerking erop gericht is de kloof tussen cryptocurrencies en fiat-valuta te overbruggen en digitale valuta verder toegankelijker te maken. Denelle Dixon, CEO en uitvoerend directeur van de Stellar Development Foundation, zei het volgende hierover:

“Je kunt je geld naar een MoneyGram-locatie brengen en het op de blockchain brengen, en je hoeft geen bankrekening te hebben om dat te doen … En hetzelfde geldt als je geen bankrekening hebt om je activa van de blockchain zoals Stellar af te halen. [Nu] kun je dat doen door naar een MoneyGram-locatie te gaan en daar je geld op te halen.”

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

Het financierings- en uitbetalingsproces zal verder worden vergemakkelijkt door ’s werelds snelst groeiende stablecoin, Circle’s USD Coin (USDC). De bedrijven beweren een probleemloze conversieservice uit te voeren van USDC naar contant geld en contant naar USDC. Alex Holmes, voorzitter en CEO van MoneyGram, zei het volgende:

“Terwijl crypto en digitale valuta’s steeds belangrijker worden, zijn we vooral optimistisch over het potentieel van stablecoins als methode om grensoverschrijdende betalingen te stroomlijnen. Gezien onze expertise in wereldwijde betalingen, blockchain en compliance, zijn we buitengewoon goed gepositioneerd om de leider te blijven in het bouwen van bruggen om digitale valuta te verbinden met lokale fiat-valuta’s.”

Het netwerk is bedoeld om vrijwel onmiddellijke backend-afwikkelingen mogelijk te maken, waardoor een snellere inning van fondsen, verbeterde efficiëntie en verminderd risico mogelijk wordt. Bovendien zal dit de eerste in zijn soort zijn die directe USDC-naar-USD-afwikkeling binnen het regelgevende kader van een bank mogelijk zal maken, waarbij de United Texas Bank als afwikkelingsbank zal fungeren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!