Visa

Visa lanceert infrastructuur voor interoperabiliteit tussen blockchains

De betalingsverwerkingsgigant Visa heeft aangekondigd dat het zijn crypto-infrastructuur heeft uitgebreid met een nieuwe op interoperabiliteit gerichte layer-2-oplossing, waarmee Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) en private stablecoins kunnen worden overgedragen tussen verschillende blockchains.

Het nieuwe platform zou het “universele betalingskanaal” (UPC) gaan heten. De ontwikkeling van de stablecoin layer 2-oplossing kan het probleem oplossen van hoe verschillende CBDC’s kunnen worden afgehandeld op een enkele blockchain. Het gaf het volgende aan in een gedetailleerde beschrijving:

“De UPC-technologie kan een belangrijke rol spelen tussen private stablecoins en openbare CBDC’s door toestemming te verlenen voor whitelisted stablecoins om interoperabel te zijn met CBDC’s.”

Visa ging verder met uitleggen in welke situaties UPC toegepast zou kunnen worden. Het zei het volgende:

“Stel je voor dat je de cheque met je vrienden deelt, terwijl iedereen aan tafel een ander soort geld gebruikt – sommigen gebruiken CBDC zoals de Zweedse kroon, en anderen geven de voorkeur aan een private stablecoin zoals USDC.”

Het ging verder met uitleggen dat het UPC-project het mogelijk zou maken om te betalen in verschillende stablecoins/CBDC’s via één platform, ongeacht de blockchain waar deze digitale valuta’s op gebouwd zijn:

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

“Uiteindelijk is de UPC-oplossing bedoeld om te dienen als een netwerk van blockchain-netwerken – waardoor waarde wordt toegevoegd aan meerdere vormen van geldverkeer, of ze nu afkomstig zijn van het Visa-netwerk of daarbuiten.”

In een interview met The Block zei Cuy Sheffield, hoofd van cryptovaluta, het volgende over de recente ontwikkeling:

“Dit is een toekomstvisieconcept op de lange termijn, waarbij Visa mogelijk kan helpen een brug te worden tussen de ene digitale valuta op de ene blockchain en een andere digitale valuta op een andere blockchain.”

Als onderdeel van de ontwikkeling van het UPC-concept heeft de betalingsgigant Visa ook zijn allereerste test smart contract op het Ropsten-testnet van Ethereum geïmplementeerd. Het smart contract toont een betalingskanaal dat zowel Ether (ETH) als de USDC stablecoin accepteert. Het zei het volgende hierover:

“De gespecialiseerde betalingskanalen van UPC zouden buiten de blockchain worden opgezet en gebruikmaken van smart contracts om terug te communiceren met de verschillende blockchain-netwerken, waardoor een hoge transactiedoorvoer veilig en betrouwbaar wordt geleverd en de snelheden in het algemeen worden verbeterd.”

Sheffield merkte tevens op dat het bedrijf zijn kennis en expertise opvoert, Solidity (de programmeertaal van Ethereum) leert kennen en smart contracts op Ethereum schrijft. Het zal in de toekomst echter ook andere blockchains verkennen, voegde hij eraan toe.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN