Bitcoin

Institutionele investeerders blijven BTC kopen, ondanks China FUD

In hun nieuwe wekelijkse rapport gaf de digitale vermogensbeheerder CoinShares aan, dat Bitcoin (BTC) onlangs de grootste instroom van institutioneel kapitaal zag van alle cryptocurrencies op de markt, ondanks het negatieve sentiment en de druk vanuit China. Het gaf het volgende aan in het rapport:

“De aanhoudende instroom suggereert dat de recente tegenwind voor digitale activa, zoals het verruimde verbod in China, werd gezien als koopkansen voor investeerders. Bitcoin zag de grootste instroom van alle beleggingsproducten, in totaal $50 miljoen, hoewel het de afgelopen twee kwartalen de dupe werd van een negatief beleggerssentiment.”

De People’s Bank of China (PBoC) heeft vrijdag een memo uitgebracht waarin het nogmaals het algemene verbod op Bitcoin en cryptotransacties herhaalde. Dit was echter volgens CoinShares niet echt een probleem, aangezien Bitcoin-investeerders niet geschrokken lijken te zijn van het ‘nieuws’.

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

Het bedrijf ging verder met aangeven dat Ethereum de lijn van Bitcoin volgde, met een totale instroom van in totaal 29 miljoen dollar vorige week. Het rapport ging verder met:

“Het sentiment voor Ethereum is relatief goed gebleven naarmate het ingezette bedrag op Eth 2.0 vordert. Volgens onze schattingen is 6,6% van Ethereum ingezet op Eth 2.0, waarbij groei in staking essentieel is voor het beleggerssentiment, aangezien investeerders het zien als een potentieel ecologisch alternatief voor andere proof-of-stake digitale activa.”

Het sloot echter af met aangeven dat de twee ‘Ethereum killers’, Solana (SOL) en Polkadot (DOT), het ook erg goed doen:

“Vanuit het oogpunt van activa onder beheer (AUM) blijven zowel Solana als Polkadot een buitensporige instroom zien van in totaal $3,9 miljoen en $2,4 miljoen, respectievelijk 4,5% en 3,2% van het beheerd vermogen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN