OneCoin

Hoofdontwikkelaar Monero, Riccardo Spagni, weer op vrije voeten

De voormalige hoofdontwikkelaar van Monero (XMR) Riccardo Spagni is vrijgelaten uit de gevangenis, volgens een tweet van vandaag. Hij zat wekenlang vast nadat hij was gearresteerd in verband met beschuldigingen van fraude in Zuid-Afrika tussen 2009 en 2011. Dit volgens documenten die zijn ingediend bij een rechtbank in Tennessee.

Spagni is echter weer op vrije voeten en heeft het volgende aangegeven op Twitter:

“Ik ben erg blij dat de Amerikaanse rechtbank me heeft vrijgelaten. Ik werk actief met mijn advocaten aan een manier om zo snel mogelijk terug te keren naar Zuid-Afrika, zodat ik deze zaak kan behandelen en voor eens en voor altijd achter me kan laten. Dat is wat Ik heb het altijd al willen doen.”

Zoals wij begin augustus al meldde, staan de beschuldigingen ​​los van Spagni’s rol bij Monero, maar hebben te maken met facturen die meer dan tien jaar geleden zijn ingediend. Spagni werkte toen als werknemer van een Zuid-Afrikaans bedrijf genaamd Cape Cookies. Autoriteiten beweren dat Spagni valse facturen van andere bedrijven heeft gemaakt en er met het geld vandoor is gegaan. Documenten die zijn ingeleverd bij de rechtbank geven het volgende aan:

“Als medewerker van Cape Cookies onderschepte Riccardo Spagni facturen van een ander bedrijf, Ensync, met betrekking tot informatietechnologiegoederen en -diensten die het aan Cape Cookies had geleverd. Spagni gebruikte willens en wetens valse informatie om soortgelijke facturen te fabriceren die zogenaamd van Ensync waren, daarbij vertrouwend op details zoals het BTW-nummer en bankrekeninggegevens van dit bedrijf.”

Het document gaat verder met:

“Het bewijs dat Riccardo Spagni bij deze fraude betrokken was, bestaat uit getuigenverklaringen en bankgegevens. Dit bewijs geeft aan dat Spagni 1.453.561,47 Zuid-Afrikaanse Rand, of ongeveer $99.185, heeft ontvangen als resultaat van zijn pogingen om Cape Cookies te bedriegen.”

In reactie op de oorspronkelijke aanvraag zeiden Spagni’s advocaten:

“Gedurende het decennium dat Zuid-Afrika een dodelijk gebrekkige zaak tegen hem heeft onderzocht, aangeklaagd, afgewezen, opnieuw onderzocht en opnieuw aangeklaagd, verscheen Spagni regelmatig en routinematig voor de Zuid-Afrikaanse rechtbank en heeft gecommuniceerd met de autoriteiten daar met betrekking tot zowel zijn zaak en andere juridische zaken waarop Zuid-Afrika zijn hulp voor nodig had.”

Een later bericht dat via Twitter werd gedeeld, beweerde echter dat hij was gearresteerd vanwege een misverstand over de data van de rechtbank. Het gerucht gaat echter dat hij opgepakt was vanwege het feit dat Spagni “twee keer niet voor de rechtbank verschenen is en alle pogingen van de onderzoeksfunctionaris om de verblijfplaats van de beschuldigde vast te stellen tot niets leidde”.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN