Crypto Nieuws

Turkije is in oorlog tegen cryptocurrencies, aldus president Erdogan

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft in een recente ontmoeting met studenten aangegeven dat het land in oorlog is tegen cryptocurrencies. Hij gaf verder het volgende aan:

“We zullen ze niet zo’n premium geven, en dat zullen we ook niet doen. Omdat we doorgaan met ons geld, wat onze fundamentele identiteit is in deze zaak.”

De verklaring van de Turkse president komt niet als een verrassing, aangezien het land vijandig tegenover cryptocurrencies staat, ondanks hun brede acceptatie onder de inwoners. Zo heeft de Turkse centrale bank medio april een verbod ingesteld op cryptocurrency-betalingen, waardoor lokale bedrijven geen transacties met digitale activa kunnen uitvoeren. Het land gebruikte onzekere regelgeving, extreem hoge volatiliteit en criminaliteit als de belangrijkste redenen voor hun beslissing.

Dit alles gebeurde terwijl de acceptatiegraad van cryptocurrencies onder Turken flink steeg in 2020, met gegevens die aantonen dat het land wereldwijd een van de hoogste blootstellingen aan cryptocurrencies had. Uit peilingen bleek dat ongeveer 16 procent van de Turkse burgers cryptocurrencies had gebruikt of in bezit had.

Eén van de belangrijkste redenen voor de hoge acceptatiegraad onder Turkse burgers is de dalende lokale valuta van het land, de Turkse lira. Als gevolg hiervan stroomen Turkse burgers naar de cryptocurrency-markt om in Bitcoin te investeren om zichzelf te beschermen tegen inflatie.

In het kielzog van de brede acceptatie is de regering begonnen de niet-gereguleerde ruimte nauwlettend in de gaten te houden en er werd dan ook een belastingregime ingevoerd. Tevens werd er ook een samenwerking aangekondigd op het gebied van crypto-regulering met verschillende lokale toezichthouders.

In april kondigde de regering een wetgeving aan om het gebruik van cryptocurrencies als betaling voor goederen en diensten te verbieden. Het verbod werd op 30 april van kracht. Ondanks het verbod worden investeringen in crypto echter niet als illegaal beschouwd. Crypto-beurzen in Turkije kunnen nog steeds de handel in cryptocurrencies aanbieden aan Turkse burgers.

De oorlogsverklaring van de Turkse president tegen cryptocurrencies komt precies op een moment dat de centrale bank van het land aankondigde dat het het ‘Digital Turkish Lira Collaboration Platform’ zou opzetten om het onderzoek en de ontwikkeling van een CBDC te vergemakkelijken. Dit kan natuurlijk niet als een toevalligheid gezien worden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN