Bitcoin

Kevin O’Leary zegt dat Bitcoin ETF’s zullen leiden tot een instroom van biljoenen dollars

De bekende investeerder en tevens Shark Tank host Kevin O’Leary, heeft in een interview met CNBC gezegd dat hij verwacht dat een biljoen dollar in Bitcoin zou kunnen stromen met de goedkeuring van een exchange-traded fund (ETF).

Momenteel zijn er meerdere ETF-voorstellen in behandeling bij de SEC, waarvan er meerdere al zijn uitgesteld. Zo heeft de Amerikaanse SEC alle voorstellen, van o.a. VanEck, voor zich uitgeschoven. Onlangs publiceerde de SEC een bericht waarin staat dat het nu tot 14 november heeft om de voorgestelde Bitcoin ETF-aanvraag van VanEck goed of af te keuren. In Canada en Brazilië zijn er sinds dit jaar al wel ETF’s te verhandelen op de beurzen.

O’Leary gaf tijdens het interview aan dat de meeste instituties hopen dat de Amerikaanse regelgevende instantie meer duidelijkheid geeft en een beslissing neemt over de toekomst van cryptocurrencies.

In de afgelopen tijd heeft O’Leary zich duidelijk uitgesproken over de huidige cryptomarkt. Zo merkte hij op dat hij niet betrokken wilde raken bij de cryptomarkt, aangezien er nog geen regelgeving is en hij zich zorgen maakt over compliance. Dit is ook de voornaamste reden dat institutionele beleggers niet in Bitcoin willen investeren, omdat ze bang zijn voor de toezichthouder.

O’Leary denkt dat in de komende jaren een EFT zal worden goedgekeurd, aangezien de belangstelling naar Bitcoin de afgelopen tijd aanzienlijk is toegenomen. De Shark Tank host is langzamerhand een voorstander van cryptocurrencies geworden en zei dat hij van plan is om zijn investeringsportefeuille in crypto uit te breiden van 3% naar 7% crypto. Verder merkte hij tijdens het interview op dat hij enorm optimistisch is over gedecentraliseerde financiën (DeFi)

Bekijk een deel van het interview hieronder:

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN