Apple nieuws

Apple blokkeert NFT-applicatie in de App Store

Apple heeft naar verluidt de release van de nieuwe mobiele portemonnee-applicatie van Gnosis Safe, die de opslag van NFT’s vergemakkelijkt, in de App Store geblokkeerd. De technologiegigant heeft naar verluidt verklaard dat applicaties die NFT’s weergeven of de opslag van NFT’s mogelijk maken de servicevoorwaarden van de App Store schenden.

Gnosis Safe, een multi-sig crypto-portemonnee waarmee gebruikers digitale activa op Ethereum kunnen beheren, heeft naar verluidt twee weken geleden geprobeerd een nieuwe, bijgewerkte versie van zijn iOS-applicatie in de App Store uit te brengen. Tot verbazing van het project blokkeerde Apple de release, met als reden de NFT-opslagfunctionaliteit van de portemonnee.

Volgens de e-mailuitwisselingen tussen Gnosis en Apple – die door Lucas Schor, productontwikkelaar bij Gnosis Safe, op Twitter zijn gedeeld – gaf Apple aan dat applicaties die toegang tot NFT’s bieden op andere manieren dan in-app-aankopen, de richtlijnen van de App Store schenden. Volgens een screenshot gedeeld door Schor, meldde het bedrijf het volgende:

“Met de app kunnen gebruikers NFT’s die van nature digitale items zijn, opslaan en verzenden in het gedeelte Collectibles van de app. Deze functie is niet geschikt voor de App Store.”

Ervan uitgaande dat het bericht een menselijke fout was, zei Gnosis dat het contact heeft opgenomen met Apple, maar hetzelfde antwoord heeft gekregen. De email vanuit Apple meldde het volgende:

“Aangezien NFT’s digitale activa zijn waaraan een prijs en kosten verbonden zijn, zijn apps die toegang hebben, of het nu gaat om eenvoudige opslag of marktplaats, niet geschikt voor de App Store. We raden u aan deze functie uit uw app te verwijderen.”

Interessant is dat de upgrade van de mobiele portemonnee-applicatie van Gnosis Safe niets te maken had met NFT’s, omdat het deze functionaliteit al enkele maanden zonder problemen aanbiedt. Bovendien stellen andere iOS-crypto-wallets – waaronder de populairste crypto-portemonnee met meer dan 10 miljoen actieve maandelijkse gebruikers, MetaMask – gebruikers in staat om NFT’s vanuit hun portemonnee op te slaan en zelfs rechtstreeks te verkopen.

Apple dwingt applicaties die in de App Store worden vermeld om het in-app-aankoopsysteem te gebruiken, waarbij tot 30% commissie in rekening wordt gebracht op downloads en in-app-verkopen en abonnementen. Vorige maand klaagde Epic Games Apple aan wegens monopolistische praktijken nadat hun populairste game, Fortnite, uit de App Store was geschrapt voor het omzeilen van de 30% via directe in-game betalingen. Op 10 september sprak de federale rechter Yvonne Gonzalez Rogers echter haar definitieve oordeel in het voordeel van Apple uit.

Apple beweert naar verluidt dat alle crypto-applicaties die NFT’s (betaalde digitale inhoud) aanbieden, deze ofwel beschikbaar moeten stellen aan App Store-gebruikers als in-app-aankopen, ofwel de functionaliteit volledig uit de applicaties moeten verwijderen. Volgens Schor is het verwijderen van NFT’s geen optie voor Gnosis. In een reactie op de kwestie op Twitter zei hij:

“Dit laat zien hoe toegang tot Web3 nog steeds sterk afhankelijk is van poortwachters zoals Apple. Het is een brancheprobleem, aangezien dezelfde argumenten van toepassing zijn op elke portemonnee die NFT’s of games weergeeft die gebruikmaken van NFT’s. We moeten betere manieren vinden om Web3 zonder toestemming toegankelijk te maken op mobiel.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN