Coinbase Card

Coinbase wil $1,5 miljard ophalen in senior notes-aanbieding

Coinbase ($COIN), de grootste Amerikaanse cryptocurrency-beurs met meer dan 50 miljoen geregistreerde gebruikers, heeft zijn eerste private offering aangekondigd in de vorm van senior notes-aanbiedingscontracten van het bedrijf ter waarde van $1,5 miljard. De fondsen die met het aanbod worden opgehaald, zouden worden gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden en productontwikkeling.

De private senior notes-aanbiedingscontracten hebben een looptijd tot 2028 en 2031 en ze zullen volledig en onvoorwaardelijk worden ondersteund door Coinbase Inc. De rentevoet, aflossingsbepalingen en andere voorwaarden van de contracten zouden worden bepaald na onderhandelingen met vroege kopers. De beurs zei het volgende in zijn officiële blog:

“Deze kapitaalverhoging biedt een kans om onze toch al sterke balans te versterken met goedkoop kapitaal. Coinbase is van plan de netto-opbrengst van het aanbod te gebruiken voor algemene bedrijfsdoeleinden, waaronder verdere investeringen in productontwikkeling, evenals potentiële investeringen in of overnames van andere bedrijven, producten of technologieën die Coinbase in de toekomst mogelijk zal identificeren. De sluiting van het aanbod is onderhevig aan markt- en andere voorwaarden.”

De cryptobeurs die in april van dit jaar naar de beurs ging op Nasdaq met een van de hoogste waarderingen ten tijde van het publieke debuut. Het bedrijf werkt momenteel aan het uitbreiden van zijn aanbod van producten en diensten, terwijl het zich op nieuwe markten richt. De crypto-beurs werd geautoriseerd door Japanse regelgevers om haar diensten in Japan aan te bieden, en later slaagde de crypto-beurs er ook in om het eerste bedrijf te worden dat een BaFin-goedkeuring kreeg voor crypto-bewaardiensten in Duitsland.

De aankondiging over het particuliere schuldaanbod door Coinbase komt echter slechts enkele dagen nadat werd onthuld dat de Amerikaanse SEC heeft gedreigd het bedrijf aan te klagen wegens zijn niet-goedgekeurde DeFi-uitleendiensten, die de regelgevende instantie als een effectenaanbod beschouwt. De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, bekritiseerde echter de SEC vanwege zijn onduidelijkheid en bedreigingen en beweerde dat het zou blijven werken aan het aanbieden van de beste cryptodiensten aan consumenten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN