Crypto

Oekraïne legaliseert en reguleert cryptocurrency

Het Oekraïense parlement heeft een wet ingevoerd die het gebruik van Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies legaliseert en reguleert. Volgens de officiële Kyiv Post stemden in totaal 276 Oekraïense wetgevers voor het wetsvoorstel.

Het wetsvoorstel werd in 2020 in gang gezet en als de wet wordt ondertekend door president Volodymyr Zelensky, zal deze eigenaren van cryptocurrencies en crypto-exchanges beschermen tegen illegale activiteiten en fraude. Bovendien zal het ook een duidelijke richtlijnen geven aan cryptobedrijven die in het land actief zijn.

Tot nu toe bevond crypto in Oekraïne zich in een juridisch grijs gebied. Oekraïners mochten cryptocurrencies kopen en uitwisselen, maar lokale rechtbanken konden hen niet beschermen als er iets mis zou gaan. Daarnaast werden bedrijven en beurzen die in crypto handelen, vaak nauwlettend in de gaten gehouden door wetshandhavers.

In een gesprek met Kyiv Post zei een woordvoerder van het Oekraïense ministerie van Digitale Transformatie dat Oekraïne ook van plan is om de cryptomarkt voor bedrijven en investeerders tegen 2022 open te stellen. Echter zal het parlement eerst een reeks wetten moeten invoeren die eerst het belastingwetboek en het burgerlijk wetboek wijzigen. De onlangs aangenomen wet behandelt cryptocurrencies als immateriële activa uitgedrukt in de vorm van elektronische gegevens.

In tegenstelling tot de stap van El Salvador deze week om Bitcoin officieel een wettig betaalmiddel maken, heeft Bitcoin niet de status van een officiële valuta. Het is dus ook niet bedoeld ter vervanging van de nationale valuta Oekraïene, Hryvnia. De publicatie merkt op:

De wet op virtuele activa stelt cryptobedrijven in staat officieel in Oekraïne te werken en hier belasting te betalen. Om een ​​cryptobedrijf te registreren, moet een bedrijf bewijzen dat het transparant is en een uitstekende reputatie heeft. De toestemming om een ​​bedrijf te starten kost meer dan $3.100. Om witwassen van winst en financieel terrorisme te voorkomen, moeten cryptobedrijven hun activiteiten aangeven bij de staat.

Mykhailo Fedorov, de Oekraïense minister van Digitale Transformatie, zei dat cryptocurrencies enorm populair zijn onder de Oekraïners. Hij voegde er verder aan toe:

“Slechts een paar landen in de wereld hebben crypto-activa gelegaliseerd – Duitsland, Luxemburg, Singapore. Oekraïne zal een van hen zijn. Gunstige voorwaarden stellen bedrijven in staat zich in Oekraïne te registreren in plaats van in het buitenland. De ondernemers betalen belasting aan de begroting, maar worden beschermd door de staat”.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN