Bitcoin koers

Bitcoin nadert $52.000 in afwachting op invoering Bitcoin-wet El Salvador

Een groeiende beweging op social media-platforms roept mensen op om kleine hoeveelheden Bitcoin (BTC) te kopen ter ondersteuning van de aankomende adoptie van Bitcoin als wettig betaalmiddel door El Salvador. Gebruikers op platforms zoals Twitter en Reddit bespreken plannen om op 7 september massaal $30 aan Bitcoin te kopen om de inwerkingtreding van de Bitcoin-wet van El Salvador te markeren. De potentiële gecoördineerde prijspomp is een echo van eerdere online campagnes gericht op meme-aandelen zoals GameStop.

El Salvador doet er alles aan om mensen te motiveren

El Salvador is begonnen met het installeren van Bitcoin-geldautomaten om burgers in staat te stellen het token om te zetten in Amerikaanse dollars. De regering heeft een fonds van $150 miljoen gecreëerd om de conversie van Bitcoin naar Amerikaanse dollars te ondersteunen. Tevens kunnen Salvadoranen de digitale portemonnee van de overheid downloaden, hun ID-nummer invoeren en gratis $30 in Bitcoin ontvangen, vertelde minister van Financiën Alejandro Zelaya vorige maand aan lokale media.

De president van het land, Nayib Bukele, gaf aan dat de maatregel de mensen ten goede zal komen en het land bijna $400 miljoen aan overmakingscommissies zal besparen, waardoor onmiddellijke en veiligere financiële transacties worden gegarandeerd. Het zal echter een uitdaging zijn om een ​​dergelijk plan daadwerkelijk te coördineren en uit te voeren, zei Vijay Ayyar, hoofd van Azië-Pacific bij crypto-beurs Luno in Singapore.

Niet iedereen aan boord

Hoewel het plan door verschillende mensen op social media gesteund wordt, is het niet zo dat elke Salvadoraan staat te springen op de nieuwe wet. Zo heeft het plan veel tegenstand ondervonden van groepen die protesteren tegen de maatregel en online met behulp van Twitter-tags zoals #nadiequierebitcoin (“niemand wil bitcoin”) en #noalbitcoin (“nee tegen bitcoin”).

Sommige mensen die protesteren, zijn onder meer de gepensioneerden, veteranen en werknemers die zich zorgen maken over de mogelijkheid dat hun pensioenen in bitcoin kunnen worden uitbetaald, hoewel de regering heeft verduidelijkt dat Amerikaanse dollars nog steeds zullen worden gebruikt om salarissen, pensioenen en vaste prijzen te betalen. De volatiliteit van bitcoin lijkt echter nog steeds de fundamentele zorg te zijn.

Onlangs toonde een landelijk onderzoek van het Universitair Instituut voor Publieke Opinie (Iudop) aan dat zeven van de tien Salvadoranen willen dat de regering de Bitcoin-wet intrekt.

Bitcoin koers stijgt in afwachting van de nieuwe wet

Ondanks deze zorgen, is de Bitcoin koers de afgelopen tijd flink gestegen en is vandaag gestegen tot bijna $52.000, waardoor het het hoogste niveau sinds mei heeft bereikt. Deze stijging kwam te midden van een bredere opleving in de crypto-sector. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld op iets meer dan $ 51.700.

Andere cryptocurrencies waren vorige week ook getuige van aanzienlijke winsten. De op een na grootste cryptocurrency, Ethereum (ETH), steeg na lange tijd ook boven de $4.000. Sindsdien is de Ethereum koers echter weer wat teruggevallen en staat op het moment van schrijven op iets meer dan $3.900.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN