Ethereum koers

Ethereum transactiekosten stijgen nog steeds, ondanks EIP-1559

Ethereum is één van de meest gebruikte blockchains in de cryptowereld. Elke dag komen er steeds meer gebruikers op het netwerk. Temidden hiervan zijn er altijd groeiende zorgen geweest over constant stijgende transactiekosten op het netwerk. Maar onlangs, met de groeiende populariteit van NFT’s, zijn deze kosten nog verder uit de hand gelopen, zelfs ondanks de komst van de langverwachte EIP-1559-upgrade.

Omdat er aanzienlijk meer nodig is om een ​​NFT te maken, zijn de normale ETH-transactiekosten gestegen om verzendingen door te voeren. Zoals gezegd heeft de recente upgrade niet geholpen om dit probleem op te lossen. De langverwachte London hard fork, en de daarbij behorende EIP-1559-upgrade, heeft de kosten niet weten te verlagen. Integendeel, de kosten zijn zelfs omhooggeschoten sinds de upgrade.

De meest opvallende hiervan is de sprong van 22 augustus. Ethereum-transactiekosten zijn van toen tot nu met meer dan 200% gestegen. De gemiddelde kosten voor een transactie zijn nu gestegen tot meer dan $30 per transactie. Ter vergelijking: de gemiddelde transactiekosten op het netwerk waren $10. Dit maakt de huidige piek één van de hoogste in de geschiedenis van het netwerk.

NFT’s en gedecentraliseerde beurzen (DEX) zijn niet onaangetast gebleven. Gebruikers op deze platforms hebben een nog hogere piek in vergoedingen gemeld. De kosten op gedecentraliseerde beurzen zoals Uniswap liepen op tot $300 per transactie. Terwijl gebruikers van NFT-marktplaatsen hogere kosten hebben gezien dan $1.000 op platforms zoals OpenSea. Dit heeft geleid tot discussies over de toekomst van de blockchain.

Zoals gezegd zijn de hoge kosten een reden tot zorg voor de hele cryptomarkt, gezien de populariteit ervan. Nu Ethereum uit de gratie raakt vanwege de voortdurend hoge kosten, staan ​​andere platforms echter klaar om dit gat te vullen die het zou kunnen achterlaten.

In een eerder artikel op de site beschreven wij al de zes grootste ‘Ethereum killers’. Dit zijn projecten die een grote kans maken om marktaandeel van de nummer twee cryptocurrency af te pakken. Er zouden namelijk voldoende argumenten kunnen worden aangevoerd voor de vervanging van Ethereum als het toonaangevende platform voor smart contracts.

Het team van Ethereum is echter uiteraard ook op de hoogte van deze gebeurtenissen. De overstap naar ETH 2.0 is al jaren in de maak. De upgrade wordt naar verwachting volledig gelanceerd in 2022 en lost het kostenprobleem van het netwerk op. Samen met andere zaken die te maken hebben met schaalbaarheid, veiligheid en efficiëntie van het netwerk. We zijn echter benieuwd of deze upgrade nog op tijd zal komen voor Ethereum of dat een ander project zijn positie al gevuld zal hebben.

Wat denken jullie? Zal Ethereum binnenkort ingehaald worden door een ander project of zal Ethereum 2.0 nog op tijd komen? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN