lite-or-pro

Delta.Theta: peer-to-peer crypto derivaten

Delta.theta wil de markt van afgeleide financiële producten openbreken. Ze ontwikkelen daarom een peer-to-peer DEX waar opties verhandeld kunnen worden.

De cryptomarkt is nog jong. Eén van de manieren waarop dat duidelijk is, is dat er een nog heel klein deel van afgeleide financiële producten bestaat. Sinds enkele jaren is er het Binance Futures platform en daarvoor was er ook al BitMEX. Maar dat was het zowat als je als crypto-investeerder op zoek was naar opties of futures binnen crypto.

Als we naar de klassieke financiële markt kijken is de markt van derivate producten zoals opties en futures, met maar één woord te omschrijven, gigantisch. Er bestaat zó veel dat schattingen oplopen tot 1 quadriljoen dollar of 10x het wereldwijde GDP.

In deze review bekijken we in vanuit een helikopterstandpunt het delta.theta project. Dit project focust op derivate financiiële producten. Als je hier niet bekend mee bent, raden we je aan je in deze materie bij te scholen. Investeren en traden moet je altijd doen met de nodige kennis van zaken! Derivate financiële producten zijn ontstaan vanuit een noodzaak van traders om zich in te dekken tegen plotse koersbewegingen.

De kip met het gouden ei?

De bedenkers van delta.theta hebben dan misschien ook wel de kip met het gouden ei ontdekt. De totale marktkapitalisatie van alle cryptomunten was dit jaar om en bij de $2 biljoen. De markt van cryptoderivate producten bedroeg tegelijkertijd amper $9 miljard of minder 0,5%.

Als de cryptomarkt het voorbeeld van grotere broer de aandelenmarkt volgt, dan kunnen we, volgens delta.theta, een vermenigvuldiging maal 100 verwachten. De cijfers hoeven zelfs nog maar een fractie te volgen van wat we hierboven beschreven om al een héél interessante bedenking te zijn.

Delta.theta wil een deel van de koek voor zich en richt zich frontaal op deze markt.

Anders en beter dan de CEX

Delta.theta wil het echter anders en beter doen dan wat Binance, BitMEX en anderen tot hiertoe ermee gedaan hebben. Zij zijn namelijk gecentraliseerde exchanges (CEX) en delta.theta wil een gedecentraliseerde aanpak nemen. Over gedecentaliseerde exchanges (DEX) hebben we het in andere artikelen of reviews ook al gehad.

De grootste verschillen zijn dat er de CEX de tussenpersoon speelt die door middel van een orderboek, kopers en verkopers elkaar doet vinden. De CEX heeft de cryptomunten van alle gebruikers ook in bewaring genomen. Daar zit het grootste verschil met de DEX.

Als je op een DEX wil handelen, verbind je je wallet (Metamask, Binance Wallet, Trust Wallet,…) met het DEX platform. De wallet is in jouw beheer en de coins en tokens zijn van jou en worden niet bewaard door een centrale persoon of bedrijf zoals de CEX.

Afgeleide cryptoproducten zonder tussenpersoon

Delta.theta wil het dus op twee vlakken anders doen. Enerzijds een platform waar opties voor elke cryptomunt verhandeld kan worden. Altijd een combinatie van één stabiele munt (zoals DAI) en één volatiele munt.

Anderzijds een DEX waarbij kopers en verkopers elkaar rechtstreeks vinden. Zonder tussenpersonen, puur peer-to-peer. Delta.theta voorziet enkel het platform waarop beide partijen zelf contracten aanmaken en kunnen kopen of verkopen.

Verschillende blockchains gekoppeld

Daar waar er eerst “enkel” een koppeling in de blockchains van Ethereum (ETH) en de Binance Smart Chain (BSC) was, is er ondertussen ook al een met de Polygon (MATIC) chain.

In deze tijden van hoge gas fees zijn de alternatieve chains winnaars geworden. BSC en Polygon snoepten omwille van deze reden al veel retailtraders af van ETH.

Lite of Pro: voor ieder niveau wat wils

Delta.theta wil zowel de ervaren rot als het groentje in de derivatenmarkt aanspreken. Daarom maakten ze een delta.theta LITE en een delta.theta PRO.

Achter de schermen is er geen wezenlijk verschil. Het is vooral de manier waarop de mogelijke producten worden aangeboden, die verschilt.

Links zie je de lite versie en rechts de pro versie. Het is duidelijk dat er in de lite-versie meer aandacht besteed is aan een duidelijke verklaring. In de pro-versie wordt er verwacht dat je begrijpt hoe de vork in de steel zit. Zien we bij de lite-versie “Buy Low” staan, dan wordt er bedoeld dat je een Put optie verkoopt. Je krijgt dankzij dit product de mogelijkheid lager aan te kopen dan de huidige marktprijs.

Voor een “Sell High” optie verkoop je een call optie. Anders gezegd krijg je dankzij dit product de mogelijkheid te verkopen aan de hogere prijs dan de huidige marktprijs.

Het DLTA token

Als ERC-20 token op de Ethereum en BSC blockchain heeft delta.theta een eigen utility token in het leven geroepen. Dankzij de verkoop van het token bij DAOMaker en Gate.io werd een kleine $2 miljoen opgehaald waarmee het team een tijdje verder kan om het project verder uit te werken en vorm te geven.

De use-case van het token ligt met een korting op de tradingfees enerzijds voor de hand. Anderzijds heeft het team voor ogen om een exclusieve service te koppelen. De eigenaars van het token zouden toegang tot exclusieve market reports kunnen krijgen. Ook krijgen de DLTA tokenhouders meer mogelijkheden op het platform.

Had je erbij geweest tijdens de verkoopsrondes bij DAOMaker dan betaalde je per DLTA een prijs van $0.09. Ondertussen steeg de marktprijs al naar $0.27. Van het token zijn er 100 miljoen gemint waarvan er iets minder dan 45% worden gereserveerd om b.v. nodige liquiditeit te voorzien. De rest van de tokens is in seed en private rounds verkocht, wordt door het team of adviseurs bezit of heeft een marketing bestemming.

Conclusie

Hoewel wij ons persoonlijk niet in de opties en andere derivate productenmarkten bevinden, zien we wel het mogelijke potentieel van dit project. Er is nog een grote groeimarge voor dit soort producten in de cryptoindustrie en dus ook potentieel voor delta.theta. Het project is echter nog maar héél recent uit de startblokken geschoten en heeft dus nog alles te bewijzen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN