Australie

Australische politie neemt $6 miljoen aan cryptocurrencies in beslag

De politie in de Australische staat Victoria heeft ongeveer $8,5 miljoen AUD ($6 miljoen dollar) aan cryptocurrencies in beslag genomen. Het onderzoek is onderdeel van een online drugshandel op een dark web platform dat sinds 2012 online is.

De Australische autoriteiten doen sinds begin 2021 onderzoek naar het dark web platform voor drugshandel. Het totale bedrag is de grootste inbeslagname van cryptocurrencies door de politie in Australië, volgens een rapport van de Victoria Police.

De politie van Victoria zei dat het huiszoekingen in Kinglake, Preston, Prahran, Dollar en South Yarra deed. Tijdens de huiszoekingen heeft de politie verschillende spullen in beslag genomen, Deze spullen omvatten drugs waarvan de politie denkt dat het cannabis, psilocine (paddo’s), MDMA, voorgeschreven medicijnen, wit poeder en kristallen zijn. Het onderzoek wordt geleid door Victoria’s Cyber ​​Crime Squad en Criminal Proceeds Squad.

De politie nam ook twee eigendommen in Kinglake en Dollar met een waarde van ongeveer $2 miljoen in beslag. Voertuigen, waaronder een Toyota Prado en VW T-Cross, met een waarde van ongeveer $100.000 werden ook in beslag genomen. Volgens de rapporten werden de totale activa die in beslag werden genomen tijdens de operatie geschat op 13,1 miljoen AUD ($9,3 miljoen dollar).

Drie mensen zijn gearresteerd en verhoord door de politie, waaronder een 30-jarige man uit Preston en een 31-jarige vrouw uit Kinglake. Hoewel de gearresteerden zijn vrijgelaten in afwachting van verder onderzoek, werd de vrouw beschuldigd van bezit van cannabis.

Drugshandel in de 21e eeuw

Commandant Mick Frewen van het Victoria Police Crime Command zegt dat het onderzoek het belang aantoont van aanpassing aan misdaden waarbij moderne technologie is betrokken.

“Dit is een opmerkelijk resultaat en een die de moderne aard van zware en georganiseerde misdaad benadrukt. Dit is de 21e-eeuwse versie van drugshandel en het witwassen van geld, waarbij criminelen technologie gebruiken om enorme hoeveelheden gemeenschapsschade en ellende aan te richten”, Aldus Frewen.

De commandant voegde eraan toe dat drugshandelaren geloven dat het online verkopen van drugs een ‘veiligere’ optie is omdat het relatieve anonimiteit biedt, maar het resultaat van het onderzoek laat anders zien.

Britse politie neemt $9,5 miljoen aan cryptocurrencies in beslag

Dit incident is slechts een van de vele die de afgelopen tijd zijn geregistreerd. Onlangs heeft de Britse politie $22,25 miljoen in beslag genomen van exploitanten van een internationale cryptocurrency-zwendel, waarvan $9,5 miljoen aan Ethereum.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN