Bank of Japan

Coinbase gaat live in Japan en werkt samen met bankgigant MUFG

De populaire Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase, heeft zijn officiële lancering in Japan bekendgemaakt. De beurs gaat samenwerken met Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), een bankinstelling met meer dan 40 miljoen klanten. Het doel van de samenwerking is om het voor inwoners van Japan gemakkelijk te maken om cryptocurrencies te kopen en verkopen.

Coinbase plaatste het volgende bericht over de samenwerking met bankgigant MUFG op Twitter:

“We zijn verheugd om Coinbase te lanceren in Japan, een van de eerste landen die crypto omarmt en een van de grootste markten ter wereld wat betreft crypto-handelsvolume.”

De verhuizing naar Japan volgt na groen licht van de financiële toezichthouders van het land, die de afgelopen jaren streng naar de cryptomark hebben gekeken. Zo kreeg crypto-exchange Binance onlangs een waarschuwing van de Financiële waakhond van Japan, omdat de beurs zonder licentie in het land zou opereren.

“In lijn met onze wereldwijde strategie zullen we ernaar streven de gemakkelijkst te gebruiken en meest vertrouwde beurs in Japan te zijn die volledig voldoet aan de lokale regelgeving”, aldus Coinbase in de verklaring.

Het bedrijf onder leiding van CEO Brian Armstrong, zei dat het in eerste instantie de handel in de vijf grootste cryptocurrencies op basis van handelsvolume zal ondersteunen, maar gaf geen specifieke namen. Een exacte datum van de lancering van Coinbase Japan is nog niet gegeven.

“We zijn ook van plan om in de toekomst meer gelokaliseerde versies van wereldwijd populaire diensten te introduceren, zoals geavanceerde handel, Coinbase voor instellingen en meer”, aldus Brian Armstrong.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN