Ethereum koers

TradePremium: Gaat de Ethereum koers corrigeren of stijgen we door?

Allereerst willen we The9to5joke van TradePremium.be bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De Bitcoin koers lijkt een level gevonden te hebben waar het wat rust op lijkt te nemen. Sommige altcoins bewogen al exponentieel, maar hoe zit het met de Ethereum koers? Naar welke weerstanden en steunen kijken we? Laten we het bekijken in de grafieken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Weekgrafiek Ethereum koers

Op weekly krijgen we meteen te zien dat we zijn kunnen closen boven onze rode zone, deze kunnen we dus gaan flippen naar een steunzone en dat legt ook ineens de weg naar de all-time high open. Dat is dan ook meteen de enige weerstand die ons nog tegenhoudt, gedefinieerd door de regionen $3983 en $4370.

Wel zien we een slechte close ten opzichte van onze trend, wat er op kan wijzen dat we ook bij Ethereum een klein moment van pauze zijn tegengekomen en eerst een steun zouden kunnen opzoeken, voordat we potentieel verder te trekken. We vermeldde onze rode zone al die we konden omdraaien naar support, de regionen $3020 tot $2850 lijken hier ideaal voor.

De volgende vorm van steun ligt meteen heel wat lager in de regio $2042, vooraleer we opnieuw aan deze levels komen hebben we nog een daling nodig van 40%. Crypto zou echter crypto niet zijn als dit niet mogelijk zou zijn, maar in de huidige markt lijken me deze levels in komende dagen niet meteen haalbaar. Zeg nooit nooit uiteraard!

Bron: TradingView

Daggrafiek Ethereum koers

Dan op daily zien we meteen beter waarom we hier even een pauze lijken in te lassen. We stoten op moment van schrijven stevig tegen onze weerstand aan die we al enkele weken vermelden. Deze bevindt zich in de zone $3280 tot $3550.

Dit zorgt er dus voor dat er op daily niets veranderd qua steun en weerstanden ten opzichte van afgelopen week. Dit lijkt me toch al een stevig level om te gaan doorbreken. Ook daarboven liggen heel wat potentiële weerstanden dicht bij elkaar, dus voor Ethereum op de daily lijken we wel op een do or die level te zitten.

Voorlopig nog geen al te sterke tekenen van afwijzing, wat dus positief is. Een agresieve vorm van support om te anticiperen op breakout lijkt gevormd te kunnen worden rond $3010 tot $2935. Kunnen we hier niet aan vasthouden, dan zakken we waarschijnlijk een trapje lager naar regionen van $2600 tot $2375.

Bron: TradingView

Conclusie

Op moment van schrijven is de Ethereum koers zijn weerstand op de daily stevig aan het testen en zit, in correlatie met Bitcoin, in een kleine consolidatie fase. Na zo’n mooie moves van de afgelopen periode lijkt een kleine retracement zeker niet onhaalbaar. Echter, in crypto weet je het nooit zeker. De kans zit er ook in dat we meteen kunnen doorstoten en de weerstanden achter ons gaan laten.

Volg ook zeker mijn wekelijkse Bitcoin update op woensdag voor Tradepremium.be om ook hierover op de hoogte van te blijven!

TradePremium.be is een community van cryptocurrency liefhebbers, blockchain technology supporters en investeerders die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, een betrouwbare bron aan informatie en kennis bieden aan onze leden. Volg ons op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN