Binance Amerikaanse burgers

Binance U.S. CEO neemt ontslag vanwege “verschillen over de strategische richting”

De voormalige waarnemend Comptroller of the Currency Brian Brooks heeft na iets meer dan drie maanden ontslag genomen als CEO van de Amerikaanse tak van de crypto-beursgigant Binance, genaamd Binance U.S. Hij noemde “verschillen over de strategische richting” als de reden voor zijn vertrek.

Brooks maakte vrijdag op Twitter bekend dat hij ontslag heeft genomen bij Binance U.S. Hij tweette het volgende:

“Gegroet crypto-gemeenschap. Om jullie allemaal te laten weten dat ik ontslag heb genomen als CEO van Binance U.S. Ondanks meningsverschillen over de strategische richting, wens ik mijn oud-collega’s veel succes.”

In reactie op de aankondiging van Brian Brooks plaatste Binance U.S. een bericht op Twitter van Changpeng Zhao, CEO van Binance en voorzitter van de raad van bestuur bij Binance U.S.

“Ik blijf vertrouwen hebben in de manier van werken van Binance U.S. en zijn toewijding om zijn klanten te dienen en te innoveren. Deze overgang heeft op geen enkele manier invloed op klanten van Binance U.S., aangezien het bedrijf de beste producten en diensten in zijn klasse zal blijven leveren.”

Zhao besloot verder Brian Brooks succes te wensen in zijn toekomst en ging verder met:

“We hopen dat hij een integraal onderdeel zal blijven van de groei van de crypto-industrie en pleit voor regelgeving die onze industrie vooruit helpt.”

Zoals eerder gemeld, hebben verschillende financiële toezichthouders wereldwijd waarschuwingen afgegeven over Binance, waaronder die in het VK, Maleisië, Japan, de Kaaimaneilanden, Hong Kong, Thailand, Duitsland en Litouwen. Verschillende banken in het VK hebben ook betalingen aan Binance opgeschort, waaronder Barclays, Santander, Natwest en HSBC.

Eerder gaf de CEO van Binance commentaar op het toenemende toezicht door de regelgeving en verklaarde dat de beurs op zoek was naar een CEO met een sterke compliance-achtergrond. Verder zei hij dat het overal gereguleerd wil worden en een financiële instelling wil worden. Zhao tweette vrijdag ook dat Binance draait van reactieve naleving naar proactieve naleving.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN