Mastercard

Mastercard lanceert programma voor blockchain- en crypto-startups

Mastercard kondigde in een recentelijk persbericht aan dat het een nieuw programma gaat lanceren dat zich richt op het ondersteunen van blockchain- en crypto-startups. De internationale betalingsprovider gaf tevens aan dat het veel startups heeft gekozen om deel te nemen aan zijn Start Path-programma, gericht op bedrijven in de crypto-ruimte.

Volgens Mastercard geeft het programma zakelijke kansen, toegang tot begeleiding en nog veel meer dingen om startups te helpen bij het behalen van de gestelde doelstellingen.

Mastercard koos 7 startups om deel te nemen aan het programma, namelijk Domain Money, GK8, Mintable, STACS, SupraOracles, Taurus en Uphold. Bovendien zei Mastercard dat het met hen zal samenwerken om innovatie rond digitale activa-technologie uit te breiden en te versnellen, om het voor mensen en bedrijven veiliger en gemakkelijker te maken om digitale activa te kopen, uit te geven en te houden.

Binance

Het Mastercard-team merkte op dat ze zich zouden concentreren op problemen die de tokenisatie van activa omkeren. Bovendien zullen zij zich richten op de juistheid van data en digitale veiligheid. Meer nog, zal de verbinding tussen de traditionele en digitale economie ook een groot onderdeel van het programma zijn.

Dit is niet de enige stap die Mastercard zet in de richting van de crypto-markt. Zo werd onlangs nog duidelijk dat de betaalgigant een strategische partnership aangegaan is met Circle om USDC in te zetten voor het vergemakkelijken van het converteren van cryptocurrency naar fiat-valuta. Het gebruik van USDC zal het vermogen van cryptocurrency-bedrijven en kaartuitgevers vergroten om hun klanten in staat te stellen hun cryptocurrencies uit te geven.

Tevens lanceerde Mastercard vorig jaar een testplatform voor digitale valuta’s (CBDC’s) vanuit de centrale bank, waarmee centrale banken het gebruik van deze activaklasse kunnen onderzoeken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN