Binance Vincent van Gogh

Binance gaat kunstwerken van Leonardo da Vinci en Vincent van Gogh tokenizen

De NFT-marktplaats van Binance heeft aangekondigd dat het samen is gaan werken met het Hermitage Museum in Sint-Petersburg om tokenized verzamelobjecten (NFT’s) te maken van kunstwerken van beroemde kunstenaars zoals Leonardo da Vinci en Vincent van Gogh. De veiling van de kunstwerken zal in augustus plaatsvinden en toegankelijk zijn voor alle Binance-gebruikers.

Madonna Litta (Leonardo da Vinci), Judith (Giorgione), Lilac Bush (Vincent van Gogh), Composition VI (Wassily Kandinsky) en Corner of the Garden at Montgeron behoren tot de werken in de NFT-collectie. De Hermitage hoopt bekendheid en toegankelijkheid te bieden door enkele van ‘s werelds meest diepgaande kunstwerken te digitaliseren, terwijl ook de democratische en uiterlijke benadering van het museum wordt benadrukt.

Het museum kondigde ook aan dat elk kunstwerk twee NFT-exemplaren zal hebben. De eerste wordt bewaard door de Hermitage, de tweede wordt geveild. Overigens werd duidelijk dat alle opbrengsten van de verkoop naar het Staatsmuseum de Hermitage zullen gaan.

Binance

Mikhail Piotrovsky, de algemeen directeur van de Hermitage, zei dat het museum van plan is om blockchain-technologie en de kansen die het biedt te gebruiken in verdere experimenten die gericht zijn op het verbeteren van het eigendom en het toegankelijker maken van luxe kunst. Hij zei het volgende:

“Dit is een belangrijke fase in de ontwikkeling van de relatie tussen persoon en geld, persoon en ding […]

Nieuwe technologieën, met name blockchain, hebben een nieuw hoofdstuk geopend in de ontwikkeling van de kunstmarkt, geleid door het eigendom en de garantie van dit eigendom.”

Volgens de blogpost biedt het project “een nieuw niveau van toegankelijkheid van de collectie van de Hermitage”, terwijl het “het democratische karakter van het museum” benadrukt. De tokens dienen ook om “het belang van digitalisering als een nieuwe fase in de wereld van het verzamelen van kunstwerken” te benadrukken.

Het project benadrukt volgens Helen Hai, het hoofd van Binance NFT, de waarde van blockchain-technologie en NFT’s terwijl de wereld op weg is naar digitalisering:

“Erkenning van blockchain-technologie en NFT’s door één van de grootste musea ter wereld is een volgende stap in de richting van wereldwijde digitalisering. We stellen de mogelijkheid om samen te werken met The State Hermitage zeer op prijs; samen schrijven we geschiedenis.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN