Bitcoin koers

Bitcoin koers zal nog onder de $23.000 dalen, aldus investeringslegende

Miljardair “Bond King” Jeffrey Gundlach heeft in een recent CNBC-interview aangegeven dat Bitcoin (BTC) zijn kracht heeft verloren en waarschijnlijk zal terugkeren naar het prijsniveau van vóór 2021.

Jeffrey Gundlach staat voornamelijk bekend als voormalig hoofd van TCW Total Return Bond Fund, waar hij eindigde in de top 2% van alle fondsen die zich concentreerde op obligaties met middellange termijn voor 10 jaar.

In 2009, kort na zijn ontslag bij TCW, richtte Gundlach DoubleLine Capital op, samen met Philip Barach en 14 andere hooggeplaatste medewerkers van TCW. In een coververhaal van februari 2011 noemde het bekende financiële nieuwsplatform Barron’s Gundlach nog de “King of Bonds”.

In het interview ging de CEO van het investeringsbeheerbedrijf in op de toestand van de Bitcoin-markt en gaf aan dat hij gelooft dat Bitcoin zijn top heeft bereikt:

“Het ziet eruit als een enorme head-and-shoulder top. Ik ben geen groot voorstander van toppen met head-and-shoulder, maar deze ziet er behoorlijk overtuigend uit.”

Binance

Een head-and-shoulder-formatie is een technisch patroon dat een trendomkering suggereert zodra het is voltooid. Volgens Gundlach ziet hij Bitcoin meer dan 26% dalen ten opzichte van de huidige prijs van $31.278.

“Ik heb het gevoel dat je weer onder de $23.000 kunt kopen.”

Gundlach benadrukt dat hij geen fan is van BTC en voegt eraan toe dat hij geen BTC bezit, zelfs niet na de devaluatie van 50% ten opzichte van het hoogste punt ooit van $64.000:

“Ik denk dat het slechts een handelsvoertuig is. Ik ben persoonlijk nooit long op Bitcoin geweest. Ik ben nog nooit short geweest op Bitcoin. Het is gewoon niet voor mij. Ik heb niet zo’n risicotolerantie in mijn DNA dat ik me zorgen moet maken om elke dag de quote op te halen om te zien of deze 20% lager is. Maar ik zou momenteel geen Bitcoin bezitten. Ik denk dat je een kans hebt om het op een goedkoper niveau te kopen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN