Bitcoin koers

Amerikaanse senator investeert in Bitcoin en Ethereum

De Amerikaanse senator uit Pennsylvania, Patrick Toomey, heeft onlangs zijn investeringen in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) aangekondigd. Uit de gegevens blijkt dat Pat Toomey in juni BTC en ETH heeft gekocht via Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) en Grayscale Ethereum Trust (ETHE), elk met een waarde tussen $1.000 en $15.000. 

Bron: Amerikaanse Senaat.

Wat is er sindsdien met de prijs gebeurd?

Zowel GBTC als ETHE bereikten hoogtepunten in de maand juni, rond de 14de en 15de, toen Toomey investeerde. Echter heeft de Amerikaanse senator de prijs sinds zijn aankopen in de afgelopen tijd in waarde zien dalen. Op 15 juni investeerde Toomey in Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), toen de prijs rond de $33,23 lag. Op het moment van schrijven is de prijs gedaald tot $27,65. Wat betreft zijn investering in Grayscale Ethereum Trust: de prijs was op 14 juni $25,45 toen hij investeerde, maar is sindsdien gedaald tot $20,41 op het moment van schrijven.

Binance

Toomey’s aankondiging komt kort nadat collega-congreslid Barry Moore bekend had gemaakt dat hij in Dogecoin, Ethereum en Cardano had geïnvesteerd. In tegenstelling tot Moore koos Toomey ervoor om Bitcoin en Ethereum via de beursgenoteerde entiteit Grayscale te kopen, in plaats van een directe aankoop van cryptocurrency op een exchange.

Senator uit Wyoming investeert ook in Bitcoin

De wetgever uit Pennsylvania is een ​​van de eerste senatoren die publiekelijk in crypto investeert, hoewel Cynthia Lummis er ook al vroeg bij was en onlangs een Bitcoin-gerelateerde investering aankondigde. De uitgesproken pro Bitcoin Amerikaanse senator Cynthia Lummis uit Wyoming, kondigde aan dat ze in het bezit is van vijf Bitcoin, die ze in 2013 kocht toen de prijs van de koningsmunt $300 per stuk bedroeg.

“Ik kocht mijn eerste Bitcoin in 2013 omdat ik geloof in de economische kracht van schaarste en het potentieel voor Bitcoin om enkele van de manipulaties in ons financiële systeem aan te pakken”.

Bovendien moedigde ze mensen aan om BTC te kopen en vast te houden:

“Ik moedig hen aan om Bitcoin te sparen voor hun pensioen, voor hun toekomst.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN