Bitcoin

El Salvador lanceert Bitcoin-portemonnee en geeft elke gebruiker gratis $30 in BTC

De regering van El Salvador heeft een nieuwe Bitcoin-portemonnee gelanceerd, genaamd Chivo, die instant-conversies tussen USD en BTC mogelijk maakt.

Elke El Salvadoraan kan gebruik gaan maken van deze portemonnee, nadat hij enkele verificaties heeft doorstaan, waardoor hij/zij kan beginnen met het betalen en ontvangen van betalingen in BTC. Nayib Bukele, de president van El Salvador, zei het volgende:

“In de Chivo-applicatie kun je betalen en geld sturen via een QR-code. In dit voorbeeld zal Miguel zijn minuut in bitcoin kunnen betalen, maar Roberto, die het aan hem heeft verkocht, zal het in dollars kunnen ontvangen.”

Hij verduidelijkte dat er honderden portemonnee-bedrijven in de wereld zijn, maar dat “de regering een portemonnee zal aanbieden die de naleving van de wetgeving garandeert die de bevolking in bitcoin ten goede komen, maar mensen zijn vrij om de portemonnee te gebruiken die ze willen.”

De portemonnee van de overheid zal compatibel zijn met alle andere in de wereld; er zal een portemonnee zijn voor consumenten en één voor bedrijven, ze werken hetzelfde, alleen wordt de ene bij consumenten geregistreerd en de andere bij bedrijven.

Iedereen die deze portemonnee downloadt zal tevens $30 in BTC ontvangen. Dit “om het gebruik ervan in de economie te promoten en zodat mensen een stimulans hebben om de applicatie te gebruiken.” De aankondiging ging verder met:

“Met de stimulans van $30 in bitcoin willen we dat de bevolking gebruik maakt van dit systeem en bitcoin als wettig betaalmiddel, om vermenigvuldiging van geld in de economie te genereren en om te helpen bij de economische groei van het land.”

El Salvador heeft vanaf 2019 een bevolking van 6.454 miljoen. De overheid zal daarom maximaal $193.6200.000 aan bitcoin weggeven. Dat betekent dat ze ongeveer $200 miljoen aan bitcoin moeten kopen, om de gehele bevolking van BTC te voorzien.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN