Ripple rechtszaak

Ripple’s rechtszaak tegen de SEC kan wellicht eindigen in een schikking

Crypto-juridisch expert en Ripple-supporter Jeremy Hogan heeft in een recente video aangegeven dat er wellicht op korte termijn een schikking aan zit te komen tussen de het bekende blockchain-bedrijf Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hij verwacht dat deze waarschijnlijk zal worden afgerond na de ontdekkingsfase, wat de pre-trial fase is van een rechtszaak waarin beide partijen relevante informatie en bewijsmateriaal presenteren. Hij zei het volgende:

“Er zal geen schikking plaatsvinden tot na het sluiten van de ontdekkingsfase. Zou het voor die tijd opgelost kunnen zijn? Ja, ik denk alleen niet dat het waarschijnlijk is. Dus elke schikking zal waarschijnlijk plaatsvinden na de ontdekking van de feiten, en dat is nu begin september en nog waarschijnlijker na 16 oktober. En als het niet tot een oplossing komt, geloof ik dat rechter Torres over twee hoofdzaken een kort geding zal beslissen.

Als u kort naar het summier oordeel kijkt, kunt u daar zien dat moties van summiere oordeel binnen 30 dagen na het sluiten van de ontdekking moeten worden ingediend. Dus dat plaatst de partijen die strijden om moties van summiere oordeel die uiterlijk 30 dagen na het sluiten van alle ontdekkingen moeten worden ingediend en dat is 16 november voor ons.”

Als de zaak niet wordt opgelost, voorspelt Hogan een reeks heen en weer reacties op de motie van summier oordeel, waardoor de zaak tot na november en tot in 2022 wordt verlengd:

“Ik zie de zaak pas begin 2022, misschien januari, in kort geding worden beslist.”

De advocaat zei verder dat de SEC waarschijnlijk geen haast heeft om de rechtszaak af te ronden, en merkte op dat de financiële toezichthouder zojuist met succes een verlenging van twee maanden van het ontdekkingsproces heeft gekregen:

“Ik zie geen reden waarom de SEC in deze zaak haast zou maken. Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe beter de afwikkelingspositie van de SEC, want hoe meer pijn voor Ripple. Ik zie het elke dag in mijn bedrijf, aangezien de meeste van mijn klanten vechten tegen grote verzekeringsmaatschappijen en er is niets dat ze leuker vinden dan de tijd van mijn klanten te doden. Het is een veel voorkomende tactiek.”

Afgelopen week zag Ripple echter ook een grote overwinning in zijn gevecht met de SEC, waarin rechter Sarah Netburn de SEC de toegang ontzegde tot documenten met betrekking tot Ripple’s eerdere lobby-inspanningen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN