Bitcoin Banca Sella

Financiële toezichthouder van Italië roept op voor meer regelgeving

Door de groeiende populariteit van cryptocurrencies, haasten verschillende landen zich om zo snel mogelijk reguleringen in te voeren voor de ontluikende markt. Het ene land kiest voor een totaalverbod op de handel in cryptocurrencies, zoals China, terwijl het andere land de markt verwelkomd, zoals El Salvador.

In Europa zijn verschillende landen ook bezig met het vinden van de juiste manier om met de crypto-markt om te gaan. Zo heeft het hoofd van de Italiaanse toezichthouder op de effectenmarkt, Commissione Nazionale per le Società e la Borsa, onlangs aangegeven dat het toenemende gebruik van cryptocurrencies buiten een gereguleerde markt negatieve gevolgen kan hebben, terwijl hij opriep voor meer regelgeving.

Hij gaf tevens aan dat cryptocurrencies zouden kunnen leiden tot illegale activiteiten zoals het witwassen van geld, en het voor banken moeilijker zouden maken om de geldhoeveelheid te beheersen en economische groei te vergemakkelijken. Hij gaf het volgende aan in een livestream:

“Zonder goed toezicht zou er een verslechtering van de markttransparantie, de basis van legaliteit en rationele keuze voor (markt)exploitanten plaats kunnen vinden. Als het op Europees niveau te lang duurt om met een oplossing te komen, zal (Italië) zijn eigen maatregelen moeten nemen.”

Italië is echter niet het enige land dat zich zorgen maakt over het gebrek aan regelgeving. Zo heeft een paar weken geleden de Duitse regelgevende instantie BaFin Binance hard aangepakt nadat de beurs haar stock tokens-service had aangekondigd. Begin mei verwierp BaFin het verzoek van de beurs om een ​​waarschuwing te verwijderen dat de beurs waarschijnlijk de effectenwetgeving had geschonden.

Daarnaast zei gaf op 11 juni het hoofd van het Nederlandse Centraal Planbureau (CPB) dat het land het gebruik van cryptocurrencies onmiddellijk moet verbieden. Hierop reageerde de minister van Financiën, Wopke Hoekstra, echter afwijzend en gaf aan dat een totaalverbod niet de oplossing is.

Het zal dus niet lang meer duren, voordat er duidelijkheid in de markt komt. Tot nu toe zijn er echter nog wel veel verschillen te zien in de manier waarop landen de markt willen reguleren. Hopelijk zal het in de toekomst steeds meer naar elkaar toe groeien, waardoor de markt zich in elk land vrij kan ontwikkelen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN