Cryptocurrencies veilige haven

Interactive brokers gaat cryptohandel aanbieden

Interactive Brokers zal tegen het einde van de zomer cryptocurrency handel aanbieden op zijn platform. Deze nieuwe ontwikkeling zal naar schatting 1,33 miljoen klanten de mogelijkheid bieden om cryptocurrencies te verhandelen. Dit maakte Thomas Peterffy, voorzitter en CEO van Interactive Brokers, woensdag bekend op de Piper Sandler Global Exchange & FinTech Conference. Hij zei:

“Klanten vragen zeker om [cryptohandel] en we verwachten ze tegen het einde van de zomer aan te kunnen bieden.”

Klanten uit meer dan 200 landen beleggen wereldwijd in aandelen, opties, futures, valuta’s, obligaties en fondsen vanuit één geïntegreerd Interactive Brokers-account. Hoewel het platform momenteel handel in Bitcoin-futures aanbiedt, zal de komende update handel voor veel andere cryptocurrencies toevoegen, evenals direct eigendom. Volgens gegevens van het eerste kwartaal van 2021 heeft het platform meer dan 1,33 miljoen actieve gebruikers en meer dan $330 miljard aan klantenvermogen.

De CEO gaf verder commentaar op de lancering van cryptohandel en zei:

“Wat hindernissen betreft, de grootste hindernis is hoe u uw klanten 100% veilig houdt. Hoe maak je het 100% zeker dat niemand hun munten zal stelen ondanks het feit dat ze onvindbaar zijn. Daar komen we meer over te weten als we aan het einde van de zomer open gaan.”

Andere grote brokers zoals Fidelity en Charles Schwab, bieden nog geen cryptohandel aan, maar sommige bieden wel toegang tot sommige cryptogerelateerde fondsen. De aandelenhandel-app Robinhood biedt echter wel cryptohandel aan. Het toevoegen van cryptohandel voor meer dan 1 miljoen potentiële nieuwkomers op de cryptomarkt kan deze zomer een verdere katalysator zijn voor bredere acceptatie.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN