Crypto Nieuws

Amerika druk bezig met regelgeving voor cryptocurrencies

Volgens een nieuw rapport in de Washington Post worden ambtenaren van het Witte Huis door het ministerie van Financiën geïnformeerd over de risico’s van cryptocurrencies. Ze zouden naar verluidt onderzoeken hoe ze ervoor kunnen zorgen dat de industrie op de juiste manier wordt gehandhaafd, zonder innovatie te verstikken of de markten te beschadigen.

“Administratiefunctionarissen bespreken of vangrails op cryptocurrency kunnen worden opgelegd terwijl investeerders nog steeds ‘Dogecoin naar hartelust’ kunnen kopen.”

Anonieme bronnen zeggen dat mogelijke “hiaten” in het toezicht met betrekking tot de cryptomarkt worden bestudeerd voor het geval ze kunnen worden gebruikt om illegale of terroristische activiteiten te financieren.

Daarnaast heeft de recente volatiliteit in digitale activa ook zorgen opgeroepen over de vraag of gemiddelde beleggers die cryptocurrency kopen, overheidsbescherming nodig hebben, hoewel federale toezichthouders niet geloven dat de grote schommelingen op de cryptomarkten de bredere stabiliteit van de financiële markten zullen bedreigen. De bron zei het volgende hierover:

“Ze zijn zich bewust van het feit dat er allerlei abstracte risico’s zijn en dingen om op te letten, maar ze bevinden zich nog grotendeels in een afwachtende houding.”

Het Witte Huis en het ministerie van Financiën steunen ook publiekelijk een nieuw plan om belastingontwijking op het gebied van cryptocurrencies aan te pakken. Het plan omvat een opschaling van het personeelsbestand bij de IRS en een upgrade van de technologie om crypto-transacties beter in kaart te brengen.

SEC ook bezig met strengere regelgeving

Daarnaast werd ook duidelijk dat Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), bij Amerikaanse wetgevers heeft aangegeven dat hij wil samenwerken met andere regelgevende instanties en het congres om “de hiaten in de bescherming van beleggers in deze cryptomarkten op te vullen”, wat aangeeft dat de SEC mogelijk binnenkort strengere regelgeving voor de sector zal ontwikkelen.

Gensler maakte de opmerkingen in zijn recente getuigenis voor de Subcommissie financiële diensten en de algemene regering van de Kredietcommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, waar hij zijn mening herhaalde dat cryptocurrencies een “zeer vluchtige en speculatieve activaklasse zijn,” en dat veel tokens beleggingscontracten zijn die onder de effectenwetgeving van het land vallen. Hij ging verder met:

“De SEC is consistent geweest in haar communicatie aan marktdeelnemers, dat degenen die initiële muntaanbiedingen (ICO’s) gebruiken om kapitaal op te halen of om effectentransacties uit te voeren, moeten voldoen aan de federale effectenwetten. Vermogensbeheerders die in deze activa beleggen, kunnen ook onder de effectenwetgeving vallen.”

Aangezien geen van de crypto-beurzen tot nu toe als beurs bij de SEC is geregistreerd, beweerde de voorzitter dat de verordening heeft geresulteerd in “aanzienlijk minder bescherming van beleggers” dan op de traditionele effectenmarkten, evenals tot “overeenkomstig grotere mogelijkheden voor fraude en manipulatie”, waardoor de SEC prioriteit geeft aan “tokengerelateerde gevallen met fraude of andere aanzienlijke schade voor beleggers”.

Daarnaast is gedecentraliseerde finance (DeFi) ook in beeld gekomen bij de Amerikaanse toezichthouder, aangezien dit soort platforms “een aantal uitdagingen met zich meebrengen voor investeerders en het SEC-personeel ze hiertegen probeert te beschermen”, zei hij.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN