Bitcoin nieuws

Square kondigt aan geen Bitcoin meer te kopen

Square – het betalingsbedrijf dat eigendom is van en wordt gerund door Twitter-CEO Jack Dorsey – heeft aangekondigd dat het de aankomende tijd geen Bitcoin (BTC) meer zal kopen.

Dit nieuws is opvallend omdat het bedrijf één van de eerste instellingen was die officiële steun beloofde voor BTC en er een flinke investering in deed. Het bedrijf kocht eind 2020 uiteindelijk voor meer dan $50 miljoen aan BTC en kocht een paar maanden later in 2021 nog eens meer dan $120 miljoen aan de koningsmunt.

Het bedrijf gaf echter in een recente aankondiging aan dat het besloten heeft om geen Bitcoin meer te kopen, omdat op het moment van schrijven te kwetsbaar blijft voor prijsschommelingen, en dat haar leidinggevenden geen risico meer willen nemen met de fondsen van het bedrijf. Amrita Ahuja, de CFO van de onderneming, legde het als volgt uit in een interview:

“We hebben op dit moment geen plannen om verdere aankopen te doen. Ik denk dat we door de klant worden geleid, aangezien we de evolutie van het Bitcoin-product of cryptoproducten in het algemeen zien, denk ik dat we op dat moment verdere beoordelingen zullen maken.”

ProBit

Bitcoin’s volatiliteit

Bitcoin bereikte aanvankelijk zijn hoogste piek in april nadat was aangekondigd dat de Amerikaanse crypto-beurs Coinbase genoteerd zou worden op Nasdaq. Na dit nieuws behaalde de Bitcoin koers ongeveer $64.000. De munt wist echter dit momentum niet vast te houden. De valuta viel later terug naar onder de $60.000, waar het een tijd bleef rangen.

Elon Musk heeft onlangs echter een slag toegebracht aan de koningsmunt nadat hij aankondigde dat zijn bedrijf Tesla niet langer Bitcoin zou gaan met het accepteren, vanwege mileuzorgen. Dit bracht BTC uiteindelijk in een neerwaartse spiraal en op het moment van de pers wordt het verhandeld voor iets meer dan $45.000. Dit is bijna $20.000 minder dan zijn hoogste punt in april.

Mileuzorgen van Square

Het respect voor Bitcoin blijft echter hoog in de Square-gemeenschap, hoewel Ahuja verklaarde dat er ook grote bezorgdheid is over de hoeveelheid milieuschade die Bitcoin-mining veroorzaakt. Ze verklaarde dat Bitcoin zware innovatie nodig heeft als het gaat om hernieuwbare energie en ging verder met:

“Er is een bredere vraag in de toeleveringsketen rond hoe hernieuwbare energiebronnen en schone energie een groter deel van de blockchain-industrie in het algemeen kan worden en een groter deel van het algehele mining- en transactienetwerk. Het is de algehele vaste voetafdruk van het netwerk die we moeten aanpakken.”

Hoewel Bitcoin steeds groener wordt door gebruik te maken van hernieuwbare energie, zijn we benieuwd of meer bedrijven het voorbeeld van Square en Tesla gaan volgen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN