Bitcoin nieuws

Ongeveer 50 miljoen Amerikanen bezitten momenteel Bitcoin

In een recent onderzoek van de New York Digital Investment Group (NYDIG) werd duidelijk dat de meeste Amerikanen van bank zouden veranderen als hun eigen bank geen Bitcoin-gerelateerde producten en diensten aan zou gaan bieden. Daarnaast werd geschat dat bijna 50 miljoen Amerikanen momenteel Bitcoin (BTC) bezitten.

Het rapport van NYDIG, dat eerder dit jaar werd samengesteld maar onlangs werd gedeeld, schetste de snelgroeiende acceptatiecurve van BTC. Het gaf tevens aan dat de stijgende prijzen, sinds oktober 2020 (enigszins naar verwachting), de aandacht van de massa hebben getrokken.

Hierdoor zijn er veel nieuwkomers in de markt verschenen, niet alleen uit de institutionele wereld, maar ook particuliere beleggers. Daarom werkte NYDIG samen met SurveyMonkey en vroeg meer dan 2.000 Amerikaanse burgers wat hun mening was over de cryptocurrency-industrie en over hun benadering van het toewijzen van fondsen in BTC of andere digitale activa.

De resultaten waren vrij positief, aangezien de schattingen van beide partijen “suggereren dat 46 miljoen Amerikanen momenteel Bitcoin bezitten. Dat is meer dan 22% van de volwassenen (ouder dan 18 jaar).”

ProBit

Verder probeerde de krant een verbinding tot stand te brengen tussen Bitcoin en banken. Hoewel beide totaal verschillende creaties zijn, waarbij de een precies het tegenovergestelde van de ander probeert te zijn, zijn veel bankinstellingen de laatste tijd ruimdenkend geweest in termen van crypto-acceptatie.

Sommige Amerikaanse giganten zoals JPMorgan, Morgan Stanley, Goldman Sachs en BNY Mellon hebben al plannen aangekondigd om op de één of andere manier de cryptocurrency-markt te betreden.

Interessant is dat de meerderheid van de deelnemers aan de enquête ook aangaven dat ze hun cryptocurrencies bij banken zouden opslaan als ze dergelijke diensten aan zouden bieden.

Nog eens 71% zei dat ze van bank zouden veranderen als hun primaire bank weigert Bitcoin-gerelateerde producten toe te voegen, en 81% antwoordde dat ze indien mogelijk BTC via banken zouden kopen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN