Ethereum

Ethereum koers bereikt $4.370, kan het hoger?

De Ethereum (ETH) koers presteert de afgelopen maanden geweldig. Begin februari bewoog ETH nog rond $1.200 en sindsdien is de koers met meer dan 350% gestegen. Ook vandaag heeft de Ethereum koers weer een nieuw hoogtepunt bereikt van $4.370 op Binance. ETH heeft momenteel een marktkapitalisatie van ongeveer $500 miljard.

Verschillende redenen kunnen de oorzaak zijn van deze huidige Ethereum bull-run waaronder de langverwachte Ethereum Improvement Proposal (EIP) – 1559, die tijdens de aanstaande London hard fork geïmplementeerd zal worden, de Berlin upgrade en de lancering van €100 miljoen aan digitale obligaties op de Ethereum-blockchain vanuit de Europese Investeringsbank (EIB).

ProBit

ETH transactiekosten bereiken een recordhoogte

De hoge transactiekosten blijven echter een probleem op de Ethereum blockchain. De Ethereum transactiekosten zijn in vergelijking met vorige week met meer dan 500% gestegen. Volgens Bitinfocharts waren de gemiddelde transactiekosten op de Ethereum blockchain vorige week gemiddeld ongeveer $12. Gisteren waren ze meer dan $65 en vandaag zijn ze meer dan $70. EthGasStation rapporteert momenteel een record gemiddelde prijs van $200 voor het uitvoeren van een token swap op Uniswap.

Wat kunnen we van de Ethereum koers verwachten?

In gesprek met Daan van Benelux Crypto (klik hier voor zijn Telegram kanaal) vroegen wij hem om zijn visie op de Ethereum koers. Hij zei:

“Na het vormen van meerdere bearish divergences hadden we een pullback verwacht naar richting de groen (& gemarkeerd) deel. Deze pullback heeft zondagnacht plaatsgevonden maar is binnen no time opgekocht. We zijn nu dan ook weer terecht boven de psychologische resistance van de $4.000, wat samenvalt met de fibonacci 3.618.”

Hij ging verder met:

“Wat verder opvalt is dat we een mooie trend hebben gevormd sinds eind april en we daarop bewegen. Iets om in de gaten te houden. Op de RSI zien we dat er een falling wedge heeft gevormd, dus ook deze zullen we in de gaten houden. Ons verwacht voor de short-term is dat we een pullbackje richting de 4k zullen maken, maar er niet onder zullen vallen. Een bounce richting de 4.5k is vervolgens goed mogelijk. Mochten we onder de 4k/trendline vallen, zullen we de situaties her-evalueren.”

Ethereum koers

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN