Bitcoin koers

Deze Bitcoin bull-cyclus is volledig anders dan 2017, aldus Willy Woo

De welbekende on-chain-analist Willy Woo heeft recentelijk op Twitter aangegeven dat de huidige Bitcoin bull-cyclus uniek is, gebaseerd op de ongekende hoeveelheid munten die van zwakke handen naar sterke handen gaan. Hij tweette het volgende:

“Deze cyclus is anders; de verplaatsing van munten naar sterke handen is ongekend. Grafiek: paarse lijn volgt munten die bewegen tussen zwakke en sterke handen (in totaal over 128 dagen).”

Op basis van de gegevens stelde Woo dat Bitcoin “op geen enkele manier” een bearmarkt aan het betreden is. De on-chain analist ging verder met beweren dat het bullish sentiment iets is dat nu voor de hand lijkt te liggen, maar dat het niet zo duidelijk is als toen BTC twee weken geleden lager handelde.

ProBit

De populaire analist is ook van mening dat dit bullish sentiment aangedreven wordt door de hoeveelheid BTC die naar instellingen en Bitcoin-fondsen gaat:

“Grayscale Investment Trust is nu goed voor 3,5% van het aanbod en staat alleen de instroom van BTC in de koude opslag toe (papier wordt verhandeld, er worden geen munten verplaatst).”

Woo ging verder met aangeven dat de hoeveelheid handel met hefboomwerking die tegenwoordig op de cryptomarkten plaatsvindt, betekent dat er minder munten hoeven te worden verplaatst om posities te openen of te sluiten, in tegenstelling tot de bullmarkt van 2017 toen de infrastructuur voor Bitcoin-handel minder ontwikkeld was:

“Hefboommarkten die vanaf 2017 in omvang zijn gegroeid, hebben mogelijk ook een rol gespeeld. Vroeger werden er veel munten verplaatst om ze te verhandelen. Met hefboomwerking hoeven er minder munten te worden verplaatst voor dezelfde hoeveelheid speculatie.”

Een andere factor achter Bitcoin die in sterkere handen valt, is volgens Woo de overgang van het activum van een valuta naar een waardeopslag:

“In de begintijd van Bitcoin werd het gebruikt als een valuta (Silkroad-tijdperk), dus het is logisch dat munten tussen meer van hand tot hand worden verplaatst.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN