XRP Flare Networks

Eerste Ripple Drop van 2021 brengt bullish nieuws

Wanneer we de laatste paar maanden nieuws over Ripple of XRP brachten was het meestal over de lopende rechtszaken. In december 2020 nam de SEC namelijk gerechtelijke stappen tegen de bestuurders en het bedrijf.

Ze beschuldigen huidig CEO Brad Garlinghouse en voormalig CEO Christian Larsen ervan op een illegale manier digitale activa in de vorm van XRP te hebben verkocht. Er zijn in dat verhaal echter nog geen definitieve uitspraken van de rechtbank geweest zijn. Daarvoor is het waarschijnlijk nog wachten tot het najaar. 

Desondanks de woelige juridische waters laten Ripple’s laatste kwartaalcijfers echter een heel positief beeld zien. De marktprijs van XRP is sinds de bekendmaking van de rechtszaak er weer helemaal bovenop gekomen. De verkoop van XRP is het voorbije kwartaal dan ook verdubbeld tegenover het voorgaande kwartaal. Op het moment van het schrijven beweegt de XRP koers rond $1.50. 

Ripple Drop met goed nieuws

Het goede nieuws werd gebracht in de eerste Ripple Drop van het jaar. Twee van de senior managers brachten naast het goede nieuws over de stijgende verkoop ook exclusieve updates over Ripplenet en RippleX. Asheesh Birla, de General Manager van Ripplenet: 

“Alleen al in 2020 passeerden meer dan drie miljoen transacties het netwerk, met transacties uit Zuidoost-Azië voorop. Bovendien is 2021 begonnen met een geweldige start, met name in het Midden-Oosten en Latijns-Amerika.” 

Birla schreef deze groei toe aan de “digitale transformatie als gevolg van de pandemie”. Volgens de inzichten van Ripple in kwartaalrapporten was de totale XRP-verkoop gestegen van $76 miljoen in het vierde kwartaal vorig jaar tot bijna $150 miljoen in het eerste kwartaal van 2021. Deze stijging werd direct toegeschreven aan de groeiende vraag naar RippleNet’s On-Demand Liquidity of ODL-service. Birla herhaalde ook dat de ODL-service veel klanten heeft geholpen bij het omgaan met de COVID-cashcrisis. 

Birla voegde nog toe:

“De digitale versnelling in de hand gewerkt door COVID gaat nauwelijks door in een post-COVID-wereld, en RippleNet wordt de expertise die je kan helpen om nog meer te vergroten.” 

Ook een update over RippleX

RippleX General Manager Monica Long gaf met betrekking tot dit jaar ook een verklaring: 

“De focus voor 2021 ligt op het bijdragen, met de bredere XRPL-ontwikkelaarsgemeenschap, aan een fantastische bouwervaring voor ontwikkelaars, en op het ondersteunen van ontwikkelaars met nieuwe programma’s, het demonstreren van real-world use cases voor XRPL, en het introduceren van belangrijke infrastructuurelementen die liquiditeit faciliteren en helpen om ontwikkelaarsideeën tot leven te doen komen. ” 

Ze gaf zelfs commentaar op haar standpunt ten opzichte van NFT’s en CBDC’s. 

Over het eerste gesproken, beweerde ze: 

“NFT’s zijn duidelijk een heel groot ding in crypto op dit moment, en ik denk dat er veel mogelijkheden zijn voor ontwikkelaars om hun tanden te zetten in NFT-use-cases op XRPL.” 

Over CBDC’s voegde ze toe: 

“[CBDC’s] zullen een grote versnelling betekenen voor de acceptatie van Ripple’s technologie. We zullen er zijn. We ontmoeten en bespreken momenteel de strategie met verschillende centrale banken over de hele wereld.” 

Een soortgelijke mening werd gedeeld door Asheesh Birla in een eerder interview over CBDC’s. 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN