bitcoin koers

Bitcoin koers daalde door aankondiging van mogelijke verhoging rentetarieven

Zoals jullie vast wel hebben meegekregen daalde de Bitcoin koers gisteren van een hoogtepunt van $57.550 naar ongeveer $53.400. De redenen achter deze plotselinge daling waren de uitspraken van de Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, die aangaf dat de rentetarieven misschien “enigszins moeten stijgen” om oververhitting van de Amerikaanse economie te voorkomen. Ze zei het volgende in een interview met The Atlantic:

“Het kan zijn dat de rentetarieven iets moeten stijgen om ervoor te zorgen dat onze economie niet oververhit raakt. Ook al zijn de extra uitgaven relatief klein, in verhouding tot de omvang van de economie, het zou een aantal zeer bescheiden rentestijgingen kunnen veroorzaken om die herverdeling te bewerkstelligen.”

Yellen, een Bitcoin-criticus die in januari werd benoemd tot minister van Financiën, voegde eraan toe dat de zware uitgaven van president Biden de economie uiteindelijk ten goede zouden komen.

Maar waarom een daling?

Ik hoor jullie vragen; maar waarom dan een daling? Een rentestijging is toch juist goed nieuws voor alternatieve activa zoals Bitcoin (BTC)?

De daling komt doordat rentedragende beleggingen, zoals obligaties of schuldinstrumenten, aantrekkelijker worden wanneer de rente omhoog gaat. Zo legde Charles Bovaird, een analist bij Quantum Economics, het als volgt uit aan Decrypt:

“Een bescheiden stijging van de rentetarieven zou waarschijnlijk een bescheiden impact hebben op de opbrengsten van vastrentende waarden en ze hoger opdrijven. Dat zou rentedragende obligaties aantrekkelijker kunnen maken, waardoor ze aantrekkelijker zouden worden in vergelijking met digitale valuta’s zoals Bitcoin en Ether.”

Hij voegde eraan toe:

“Ik denk in elk geval niet dat een ‘bescheiden’ rentestijging een enorme impact zou hebben op cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ether.”

Deze indicator wijst echter op een verdere daling

De verklaringen van Yellen vielen samen met het feit dat Bitcoin een Doji-candle vormde op de hogere timeframes (30-dagen-grafiek). Deze indicator vormt zich wanneer de prijs van een activum tegen dezelfde prijs opent en sluit en geeft meestal een trendbreuk aan, zoals de anonieme handelaar CryptoHamster zei. De analist voegde het volgende hieraan toe:

“Een Doji-candle (het signaleert meestal een trendomkering) kwam overeen met de hoogtepunten en/of omkeringen op alle belangrijke indicatoren. Het betekent niet dat de bullmarkt voorbij is. Maar het betekent dat het verstandig is om de stop-loss-order in te stellen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN