Bitcoin eiland

Klein Caraïbisch eiland wordt ‘s werelds eerste Bitcoin-gemeenschap

Bequia, een klein eiland in het Caraïbisch gebied van slechts 18 vierkante kilometer groot, staat klaar om ‘s werelds eerste volledig Bitcoin-gemeenschap te worden. Dit volgens een artikel dat eerder deze week door Euronews gedeeld werd.

In de nabije toekomst is ontwikkelingsbedrijf One Bequia van plan om 39 luxe villa’s te bouwen op het eiland, waarbij het zichzelf aanprijst als “de enige vastgoedontwikkeling in het Caribisch gebied die Bitcoin accepteert.” De acceptatie van cryptocurrencies is echter meer een noodzaak voor het kleine eiland dan dat het vanuit een idealistisch standpunt komt. Storm Gonsalves, hoofd van het One Bequia-project, zei het volgende hierover:

“De adoptie van cryptocurrency is verre van een gimmick. Het is een antwoord op de zeer reële uitdagingen waarmee eilandgemeenschappen worden geconfronteerd die steeds meer worden afgesneden van reguliere bankfaciliteiten.”

Hij legde uit dat kleine eilandstaten vaak in feite afgesneden zijn van internationale betalingsnetwerken als gevolg van “derisking” door grote banken. Hij ging verder met:

“Dit voorkomt dat de eilandbanken internationaal zaken doen. Als deze trend zich voortzet, betekent dit dat kleine eilandstaten in wezen worden afgesneden van internationale handel en commercie. Voor op toerisme gebaseerde economieën zal dit verwoestend zijn.”

ProBit

Om deze situatie te verhelpen, willen de ontwikkelaars een ecosysteem creëren waarin alles – van boodschappen en restaurants tot bioscoopkaartjes – met Bitcoin kan worden betaald. Aangezien cryptotransacties geen intermediaire bankdiensten vereisen en puur afhankelijk zijn van de internetverbinding, is het een ideaal betaalmiddel voor eilandbewoners. Gonsalves zei hier het volgende over:

“Dit heeft veel Caribische eilandstaten ertoe aangezet om blockchain en andere cryptocurrencies veel sneller te adopteren dan andere, meer ontwikkelde landen. Bermuda, Bahama’s, Barbados en nu St. Vincent lopen hierin voorop.”

Niet iedereen begrijpt echter het voordeel van cryptocurrencies en mensen zijn nog steeds sceptisch, voegde hij eraan toe, maar voor veel inwoners en bezoekers van Bequia is Bitcoin meer dan alleen een financieel instrument – het is een filosofie. Hij sloot af met:

“Vroege crypto-investeerders zijn niet jouw typische speculanten en ze geloven sterk in de filosofie van decentralisatie achter Bitcoin / blockchain. Ze zijn niet de typische speculant.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN