Bitcoin

Nexon investeert $100 miljoen in Bitcoin

De Zuid-Koreaanse gaminggigant Nexon heeft op 29 april bekendgemaakt dat het 1.717 BTC ter waarde van circa $100 miljoen tegen een gemiddelde prijs van $58.226 heeft gekocht. Het bedrijf verklaarde dat de Bitcoin investering minder dan 2% van de totale beschikbare contanten en kasequivalenten van het bedrijf.

Nexon beweerde dat de beslissing om Bitcoin te kopen is bedoeld om de aandeelhouderswaarde te beschermen en tegelijkertijd te beschermen tegen inflatie. De CEO van Nexon, Owen Mahoney, verklaarde de reden achter de beslissing van het bedrijf om Bitcoin aan zijn balans toe te voegen en zei:

“Onze aankoop van Bitcoin weerspiegelt een gedisciplineerde strategie om de aandeelhouderswaarde te beschermen en om de koopkracht van onze liquide middelen te behouden. In de huidige economische omgeving zijn we van mening dat Bitcoin stabiliteit en liquiditeit op de lange termijn biedt, terwijl we de waarde van onze contanten behouden voor toekomstige investeringen.”

Hij voegde eraan toe dat het er in zijn huidige vorm op lijkt dat Bitcoin waarschijnlijk zijn waarde behoudt, ook al is het nog niet mainstream.

ProBit

Nexon werd in 1994 in Zuid-Korea opgericht en is een beursgenoteerd bedrijf. Het wordt sinds 2011 verhandeld op de Tokyo Stock Exchange en de Nikkei Stock Index 300 sinds 2017. De Zuid-Koreaanse gaminggigant is gespecialiseerd in online games voor pc en mobiel, en heeft verschillende bekende spellen uitgebracht waaronder Final Fantasy 14 en Counter-Strike Online.

Nexon sluit zich aan bij andere beursgenoteerde bedrijven

Bij het kopen van Bitcoin volgt Nexon andere beursgenoteerde bedrijven, waaronder Tesla en MicroStrategy, die Bitcoin kopen als een manier om hun investeerders te beschermen tegen de inflatie van fiat-valuta’s. Eerder dit jaar gingen de geruchten dat Nexon van plan was om de Zuid-Koreaanse crypto-exchange Bithumb over te nemen. Nexon ontkende het echter en zei dat er geen dergelijke plannen zijn voor Bithumb.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN