Bitcoin

Tesla verkoopt 10% van zijn Bitcoin

Tesla heeft volgens het Q1-winstrapport dat op maandag werd gepubliceerd 10% van zijn Bitcoin aankoop van $1,5 miljard verkocht. Het bedrijf van Elon Musk, Tesla, verklaarde dat het in het eerste kwartaal van 2021 voor $272 miljoen aan Bitcoin had verkocht. Het verkopen van Bitcoin heeft ervoor gezorgd dat Tesla ongeveer $101 miljoen heeft verdiend met zijn investering.

In februari 2021 besloot Tesla om $1,5 miljard in Bitcoin te investeren en de Bitcoin koers is sindsdien aanzienlijk gestegen. Tesla kocht Bitcoin voor minder dan $35.000 per stuk en BTC handelt momenteel rond de $55.000. Later in maart kondigde Tesla aan dat het BTC accepteerde als betaalmethode voor zijn voertuigen. 

Vermeldenswaard is dat Tesla binnen 2 maanden na de aankoop van BTC meer winst heeft gemaakt dan de totale gecombineerde winst uit de verkoop van zijn zeer populaire elektrische auto’s en SUV’s.

Zachary Kirkhorn, de CFO van Tesla, had gezegd dat hun Bitcoin investering een geweldige beslissing blijkt te zijn voor het bedrijf in termen van liquiditeit. Hij voegde eraan toe dat ze van plan zijn om op de lange termijn meer in Bitcoin te investeren. Hij legde uit:

“Bitcoin is een goede beslissing gebleken, een goede plek om een deel van ons geld in te zetten dat niet wordt gebruikt voor dagelijkse operaties… en om wat rendement te behalen op wat bedoeld is om op de lange termijn vast te houden.”

ProBit

Veel mensen in de cryptogemeenschap waren geschokt en teleurgesteld toen ze het nieuws hoorden dat Tesla 10% van zijn BTC-posities had verkocht. Dave Portnoy, de oprichter en president van Barstool Sports, die gisteren beweerde dat hij weer Bitcoin had gekocht, bekritiseerde Tesla en Elon Musk voor het uitvoeren van een ‘pump and dump’-actie:

“Dus begrijp ik dit goed?@elonmusk koopt Bitcoin . Dan pompt hij het. Het gaat omhoog. Dan dumpt hij het en verdient hij een fortuin.”

Musk corrigeerde Portnoy en zei dat hij niets van zijn eigen BTC investeringen heeft verkocht. Hij legde uit waarom Tesla een klein deel van zijn Bitcoin aankoop had verkocht:

“Nee dat doe je niet. Ik heb mijn Bitcoin niet verkocht. Tesla verkocht 10% van zijn posities, voornamelijk om de liquiditeit van BTC te bewijzen als alternatief voor het aanhouden van contanten op de balans.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN