Cardano oprichter waarschuwt voor het nieuwe belastingplan van Joe Biden

Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson, waarschuwt dat de voorlopige aankondiging van de Amerikaanse president Joe Biden, om het belastingtarief op cryptocurrencies te verhogen, niet veel goeds voorspelt voor de cryptocurrency markten.

In een Ask Me Anything (AMA) -sessie zei Hoskinson dat de cryptocurrency markten kunnen instorten als de plannen van Joe Biden worden doorgevoerd. Hoskinson zei:

“Je kunt deze prijzen niet voorspellen en er zijn te veel bewegende factoren. Vooral als de vermogenswinst verdubbelt, zal dat verwoestend zijn voor de markten. Ze zullen instorten.”

Het nieuws van Joe Biden om het belastingtarief op cryptocurrencies te verhogen had ook een impact op de Bitcoin koers. BTC daalde op 22 april met meer dan $6.000 dollar en kwam hierdoor onder het psychologische niveau van $50.000.

ProBit

Momenteel staat de vermogenswinstbelasting op 23,8%, en met de plannen van Biden, zou dit percentage verhoogd worden naar 43,4%. De oprichter van Cardano onthult dat hij persoonlijk zal worden beïnvloed door de voorgestelde belastingverhogingen.

“Het ziet ernaar uit dat het vennootschapsbelastingtarief voor offshore vennootschapsbelastingen zal verdubbelen. Het lijkt erop dat mijn persoonlijke belastingen ook zullen verdubbelen. Het laatste belastingvoorstel over vermogenswinst gaat volgens mij van 20% naar 43,5%. “

Het plan dat het Witte Huis ‘het Amerikaanse gezinsplan’ noemt, zal naar verwachting binnenkort worden uitgerold. Het belastingtarief zou van toepassing zijn op mensen met een jaarinkomen van meer dan $1 miljoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!