Bitcoin nieuws

SEC-commissaris: Het is niet mogelijk om Bitcoin te verbieden

Hester Pierce – de commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) – heeft aangegeven dat ze hoopt dat de Amerikaanse regering niet dom genoeg is om te proberen om Bitcoin (BTC) te verbieden, omdat het op geen enkele manier kan voorkomen dat mensen het verhandelen of gebruiken.

In een interview met MarketWatch sprak de SEC-commissaris, die ook liefkozend cryptomoeder wordt genoemd vanwege haar pro-cryptocurrency-standpunt, over Bitcoin en hoe de Amerikaanse regering hier mee om zou moeten gaan. Ze zei het volgende:

“Ik denk dat we dat punt allang gepasseerd zijn omdat je het internet zou moeten afsluiten. Zoals ik in het verleden heb gezegd, zie ik niet in hoe je het zou kunnen verbieden. U kunt zeker de moeite nemen. De regering zou kunnen zeggen: ‘Het mag hier niet.’ Maar mensen zouden het nog steeds kunnen doen. En het zou heel moeilijk zijn om mensen ervan te weerhouden dit te doen. Dus ik denk dat het dom zou zijn als de regering dat zou proberen.”

Peirce voegde eraan toe dat de Verenigde Staten mogelijk een hoge prijs betalen als ze proberen de nummer één cryptocurrency te verbieden:

“Ik denk dat we iets zouden missen. Een groter probleem zou zijn dat we de innovatie rond Bitcoin en andere digitale activa zouden mislopen als we zouden proberen ze te stoppen.”

ProBit

De SEC-commissaris adviseerde dat de VS in plaats daarvan cryptovriendelijke regels moeten ontwikkelen om landen in te halen die een meer progressieve houding hebben ingenomen ten opzichte van de blockchain- en cryptocurrency-industrie:

“Ik denk dat we zeker achterlopen. We hebben gezien dat andere landen een veel meer, ik zou zeggen, productieve benadering van het reguleren van crypto hanteren in de zin dat … ze zeggen niet dat ze helemaal geen regelgeving moeten hebben. Ze zeiden: ‘Laten we een regelgevingskader bouwen dat werkt voor crypto.”

Ze ging verder met:

“Onze aanpak is veelal een ‘zeg nee en vertel mensen dat ze moeten wachten’ benadering. Dus ik denk dat we dat echt moeten omdraaien, bereid zijn om te werken aan een raamwerk dat geschikt is voor deze branche.”

Peirce benadrukte tot slot dat crypto-vriendelijke regelgeving in de maak zou kunnen zijn als de genomineerde voor SEC’s voorzitterschap, Gary Gensler, volgende week wordt bevestigd:

“Ik ben optimistisch dat met de nieuwe voorzitter die binnenkomt, die diepgaande kennis heeft van deze markten (de cryptomarkten) dat iets is dat we samen zouden kunnen doen, een goed regelgevend kader opbouwen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN