Bitcoin Nieuws

China gebruikt Bitcoin als wapen tegen de Verenigde Staten, aldus medeoprichter PayPal

Volgens de medeoprichter van Paypal, Peter Thiel, gebruikt de Chinese regering Bitcoin (BTC) als een financieel wapen tegen de Verenigde Staten, aangezien het land, volgens Thiel, een hekel heeft aan de status van de reservevaluta van de Amerikaanse dollar. Hoewel hij toegaf dat China niet van plan is om van de yuan een reservevaluta te maken, denkt dat hij dat het Aziatische land wellicht naar Bitcoin heeft verlangd omdat het de invloed van de dollar verzwakt.

De euro en BTC als wapens tegen de dollar

Deze uitspraken deed Thiel tijdens het recente seminar van de Richard Nixon Foundation. Hij suggereerde ook dat China idealiter de voorkeur geeft aan twee reservevaluta’s die de dollar tegengaan. Hij zegt dat het Aziatische land de euro al als wapen tegen de dollar gebruikt, hoewel hij beweerde dat het “afgelopen decennium niet zoals gepland is verlopen”.

Volgens Thiel, een zelfverklaarde Bitcoin-maximalist, is de koningsmunt nu de tweede reservevaluta geworden die China gebruikt om de invloed van de dollar te bestrijden. Daarom vindt Thiel dat de Amerikaanse regering lastige vragen moet gaan stellen over “hoe dit werkt”.

ProBit

CBDC’s zijn geen echte cryptocurrencies

Ondertussen deelde de mede-oprichter van Paypal ook zijn mening over de schijnbare voorsprong van China in de race om door de centrale banken digitale valuta uit te geven en of dat de Verenigde Staten betreft. Bij het afwijzen van het digitale yuan-project van China, zei Thiel:

“Een interne stablecoin in China … dat is geen echte cryptocurrency, dat is gewoon een soort totalitair meetinstrument.”

Waarom loopt de VS zo ver achter?

Ondertussen was een andere spreker op hetzelfde Richard Nixon Foundation-seminar, de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo, het eens met Thiel’s beoordeling van de digitale yuan. In zijn toespraak gaf de voormalige secretaris ook zijn mening over waarom de Verenigde Staten achterloopt op China. Hij zei het volgende:

“Ik vermoed dat we niet de leider zullen zijn in deze voorhoede, waar een autoritair regime als China bijna alle voordelen ziet van de mogelijkheid om valuta uit te geven of valuta weg te nemen.”

Pompeo bevestigde echter wel dat de Verenigde Staten nog steeds aan zijn eigen digitale valutaproject werkt, maar dat het land dit langzamer zal uitrollen.

Ondertussen voorspelt Pompeo dat veel andere landen op dezelfde manier hun eigen digitale valuta zullen creëren om Amerikaanse sancties of straffen te omzeilen of te ontwijken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN