J.K. Rowling bitcoin

Shopify toont interesse in DeFi

Terwijl de DeFi-industrie blijft groeien en groeit van een marktkapitalisatie van $26 miljard aan het begin van 2021 tot een marktkapitalisatie van $106 miljard op het moment van schrijven, heeft de CEO van Shopify, Tobi Lutke, op Twitter aangegeven dat hij geïnteresseerd is in hoe het bedrijf het gebruik van DeFi het beste voor zijn gebruikers zou kunnen inzetten. Hij tweette het volgende:

“Hé DeFi Twitter. Wat zijn de commerce-gerelateerde kansen waar u het meest enthousiast over bent? Welke rol zou je willen dat Shopify hierin speelt?”

ProBit

DeFi gebruikt blockchain-technologie om financiële transacties zoals handel en leningen mogelijk te maken, zonder de traditionele centrale autoriteit of tussenpersonen zoals brokers en banken. Een groot deel van DeFi is momenteel gebouwd op de Ethereum-blockchain, een vakgebied waarin Lutke ook geïnteresseerd lijkt. Zo deelde de CEO ook onlangs een aflevering van de Tim Ferriss Show, met als onderwerp “De toekomst van Bitcoin en Ethereum”.

Sommige reacties op het oorspronkelijke DeFi-onderzoek van Lutke bevatten suggesties voor nieuwe functies, zoals ondersteuning voor stablecoin-betalingen en Bitcoin-beloningen voor aankopen. Dit terwijl sommige respondenten kritiek hebben geuit op het gecentraliseerde karakter van Shopify. Lutke zei echter dat het platform decentralisatie ondersteunt:

“Shopify is een product van pre-crypto-tijden en spiritueel afgestemd op decentralisatiemogelijkheden. Wereldwijd gebruiken meer dan een miljoen bedrijven ons.”

In een eerder artikel werd tevens al duidelijk dat het bedrijf de cryptocurrency-markt niet links laat liggen. Zo plaatsten wij in mei 2020 al dat Shopify een nieuwe samenwerking aangegaan was met crypto-betalingsverwerker CoinPayments, waardoor verkopers de mogelijkheid hebben om betalingen te ontvangen in verschillende soorten cryptocurrencies.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN