The Weeknd NFT

Snoop Dogg en The Weeknd duiken in de NFT-markt

Non-fungible tokens (NFT’s) zijn enorm populair op dit moment. Hierdoor hebben veel artiesten, kunstenaars en muzikanten besloten om de markt te betreden. Nu is echter bekend geworden dat de bekende rapper Snoop Dogg en zanger The Weeknd beide besloten hebben om hun eigen NFT’s uit te geven.

“A Journey with the Dogg”

Afgelopen vrijdag heeft de legendarische rapper zijn eerste NFT-collectie, met de titel “A Journey with the Dogg“, gelanceerd. De collectie combineert persoonlijke herinneringen met op NFT geïnspireerde kunst. Het bevat ook een origineel nummer, “NFT”, geïnspireerd door de digitale kunstbeweging.

In een Vanity Fair-interview legde het icoon uit waarom hij zich aangetrokken voelt tot NFT’s:

“Het is een directe verbinding met mijn fans en mijn gemeenschap. In tegenstelling tot wanneer je een van mijn platen koopt of een nummer van mij downloadt, kan ik geen verbinding met je maken. Snap je? Met NFT’s kan ik dat wel. Ik ben van plan in contact te blijven met de fans die dit kunstwerk kopen. Er is geen platform of tussenpersoon meer die mijn bericht filtert.”

Snoop Dogg gaf ook aan dat hij gelooft dat Bitcoin (BTC), en de crypto-sector in het algemeen, hier zijn om te blijven:

“Honderd procent. Ik geloof in [Bitcoin]. Ik geloof in de technologie en ik geloof in de wereldwijde verbinding die het creëert. Ik ben niet zozeer in gefixeerd op de waarde van de munt, want ik ben er al lang genoeg om de dingen op en neer te zien gaan, en ik weet dat het hier is om te blijven. De toekomst ontvouwt zich vlak voor onze neus. Ik zie het niet als een pandemie-rage, de pandemie heeft gewoon olie op het vuur gegooid.”

ProBit

The Weeknd verkoopt eerste NFT-collectie

Abel Tesfaye, de platina-verkopende R&B-artiest beter bekend als The Weeknd, heeft zijn eerste NFT-collectie weten te verkopen, via Nifty Gateway, voor het enorme bedrag van $2,29 miljoen.

De collectie werd samengesteld samen met beeldend kunstenaar Strange Loop Studios, met wie The Weeknd samenwerkte om de creatieve richting te ontwikkelen. De collectie bevatte ook een nooit eerder gehoord nummer van The Weeknd.

De veiling omvatte drie open edities, twee stille veilingen en twee loterijen. De goedkoopste stukken waren geprijsd op $100, terwijl andere werden verkocht aan de hoogste bieders. De open edities, met fragmenten van het nog niet uitgebrachte nummer van The Weeknd, brachten $1,4 miljoen op in een verkoopperiode van 15 minuten.

De showstopper van de veiling was een uniek token van een geanimeerde video, vergezeld van het volledige nummer, die op zondagavond sloot met het winnende bod van $490.000. Als je de open edities toevoegt, verdiende de veiling in totaal $2,29 miljoen.

Toen hij de veiling aankondigde, zei The Weeknd het volgende:

“Ik ben altijd op zoek geweest naar manieren om voor fans te innoveren en deze ouderwetse muziekbusiness te veranderen, en het is buitengewoon spannend om NFT’s te zien waardoor makers meer dan ooit tevoren op hun voorwaarden kunnen worden gezien en gehoord. Ik ben van plan bij te dragen aan deze beweging en kan zien dat het zeer binnenkort zal worden verweven in de mechanica van de muziekindustrie.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN