Bitcoin Frank Muller

Goldman Sachs gaat investeringen in Bitcoin faciliteren

Goldman Sachs zou zich naar verluidt klaarmaken om tegen het tweede kwartaal van 2021 zijn eerste investeringskanalen voor Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies te lanceren. De investeringsbank zal zich richten op vermogende individuen, gezinnen en schenkingen die minimaal $25 miljoen kunnen investeren, aldus CNBC.

Mary Rich, het onlangs benoemde wereldwijde hoofd van digitale activa voor de private vermogensbeheerdivisie van Goldman, gaf ook aan dat de bank uiteindelijk een “volledig spectrum” van investeringen in BTC en andere cryptocurrencies wil bieden te midden van de stijgende vraag naar de opkomende activaklasse.

“We werken nauw samen met teams in het hele bedrijf om manieren te onderzoeken om doordachte en gepaste toegang tot het ecosysteem te bieden aan particuliere vermogensklanten, en dat is iets wat we op korte termijn verwachten te bieden.”

ProBit

Mensen die bekend zijn met de zaak, onthullen dat de bank nu het groene licht krijgt van toezichthouders, waaronder de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en het New York Department of Financial Services (NYSDFS).

Rich vertelde verder aan CNBC dat hun klanten blootstelling aan Bitcoin zoeken, zowel als afdekking tegen inflatie in een turbulente macro-economische achtergrond, en dat ze het zien als een activa die mogelijk in de voorhoede van een technologische revolutie staat.

Het rapport komt terwijl een andere bankgigant, Morgan Stanley, een aanvraag ingediend heeft bij de SEC, dat onthult dat het van plan is om 12 fondsen te lanceren die indirect kunnen investeren in de leidende cryptocurrency via in contanten afgewikkelde futures-contracten en Grayscale’s Bitcoin Trust. Rich zei dan ook dat Goldman Sachs vergelijkbare Bitcoin-investeringsfondsen wil gaan aanbieden en sloot af met:

“We bevinden ons nog in de allereerste stadia van dit ecosysteem; niemand weet precies hoe het zal evolueren of welke vorm het zal hebben, maar ik denk dat het redelijk veilig is om te verwachten dat het deel zal uitmaken van onze toekomst.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN