Bank of Japan CBDC

Japan gaat in 2022 de Travel Rule implementeren

De Japanse toezichthouder Finance Service Authority (FCA) heeft afgelopen week aangekondigd dat het de zogeheten “Travel Rule” van de Financial Action Task Force (FATF), die vereist dat aanbieders van virtuele activadiensten transactiegegevens van afzenders en ontvangers delen, in april 2022 in het land zal worden geïmplementeerd.

De FSA werkt samen met de Japan Virtual and Crypto Assets Exchange

Overheidsinstanties in Japan hebben hun bezorgdheid geuit over het gebruik van cryptocurrencies om criminele activiteiten in het land te financieren. Het primaire doel van de Travel Rule is dan ook om ervoor zorgen dat cryptocurrencies niet worden gebruikt om terroristische activiteiten of witwasactiviteiten te financieren.

ProBit

De Financial Service Authority heeft tevens verklaard dat ze in contact staan met de Japan Virtual and Crypto Assets Exchange (JVCEA) om haar leden te informeren over de voorbereidingen die ze moeten treffen in afwachting van de implementatie van de nieuwe regel.

Overheden over de hele wereld implementeren reguleringen

Onlangs zijn de voorschriften voor cryptocurrencies over de hele wereld in toenemende mate toegenomen. Regelgevers in verschillende landen zijn op zoek geweest naar nieuwe manieren om het gebruik en de aard van cryptocurrencies te beheersen. Dit komt door het verhoogde risico dat gepaard gaat met het gebruik van crypto-activa voor criminele activiteiten.

De recente pieken in Bitcoin-handelsactiviteiten kunnen ook worden gezien als de reden voor regelgevers om reguleringen rond de koningsmunt en andere cryptocurrencies af te dwingen. Eerder voorzag Zuid-Korea in strikte wetten om het witwassen van geld door middel van cryptocurrencies te voorkomen, en dit heeft sommige bedrijven zoals OKEx het land uit geduwd. Daarnaast is India natuurlijk ook bezig met het proberen om cryptocurrencies in het land te verbieden. Gelukkig gaat het in Japan niet deze kant op.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN