China cryptocurrencies

China test digitale yuan samen met Hong Kong

Wang Xin, directeur van het onderzoeksbureau People’s Bank of China, zei dat de Hong Kong Monetary Authority en de PBoC technische tests hebben uitgevoerd voor het grensoverschrijdende gebruik van de digitale valuta vanuit de Chinese centrale bank (CBDC), genaamd DC/EP. Dit volgens een artikel dat vandaag verscheen op het lokale nieuwsplatform Sina Finance.

Het nieuws komt kort nadat Mu Changchun, hoofd van het digitale valuta-onderzoeksinstituut van de PBoC, vorige week een reeks wereldwijde CBDC-regels had voorgesteld. Mu sprak op een Bank for International Settlements-seminar en riep wereldwijde financiële instellingen op om de wereldwijde interoperabiliteit van nationale digitale valuta te waarborgen. Hij zei het volgende:

“Interoperabiliteit moet mogelijk worden gemaakt tussen CBDC-systemen van verschillende jurisdicties en valuta’s. De PBoC heeft de voorstellen gedeeld met andere centrale banken en monetaire autoriteiten.”

Vorige week werd tevens bekendgemaakt dat inwoners van China nu de digitale yuan-portemonnee kunnen aanvragen bij zes verschillende Chinese banken die eigendom zijn van de staat.

De digitale yuan wordt al geaccepteerd door verschillende handelaren in China. Individuen kunnen de digitale yuan ook uitgeven om metrokaartjes te kopen in Shanghai en gebruiken in het winkelcentrum Xujiahui. Tevens accepteren Huijin-warenhuizen ook de digitale yuan van de People’s Bank of China.

Het laatste nieuws brengt een belangrijke update van de agressieve ontwikkeling van de Chinese CBDC. Na de lancering van nationale digitale yuan-pilots in april 2020, streeft de Chinese centrale bank er actief naar om haar CBDC buiten de landgrenzen populairder te maken.

Als zodanig voegde de PBoC zich bij de centrale bankautoriteiten in Hong Kong, Thailand en de Verenigde Arabische Emiraten om in februari 2021 een grensoverschrijdende CBDC te verkennen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN