Bitcoin

Noorse miljardair investeert in Bitcoin na eerdere negatieve uitspraken

De Noorse zakenman en miljardair Øystein Stray Spetalen heeft naar verluidt een flink bedrag aan Bitcoin gekocht. Bovendien zou de miljardair ook een aanzienlijk bedrag in de lokale crypto-exchange MiraiEx hebben geïnvesteerd. Dit meldde Finansavisen op 26 maart.

Volgens de woordvoerder van MiraiEx zou het platform momenteel geen nieuw kapitaal nodig hebben, echter gaf MiraiEx toe dat extra kapitaal zou bijdragen aan een snellere uitbreiding van de beurs. De woordvoerder van de beurs zei:

“We hadden niet echt geld nodig. We wilden gewoon sneller groeien.”

ProBit

Dit nieuws komt als een verassing aangezien Spetalen zich deze maand nog negatief uitsprak over Bitcoin en zei dat het een onzin valuta is. Bovendien zou de koningsmunt milieuonvriendelijk zijn en zouden Europese toezichthouders BTC moeten verbieden. Hij zei het volgende op de BNB Invest-conferentie:

“Bitcoin verbruikt tegenwoordig evenveel energie als het gehele energieverbruik van Noorwegen. Het is extreem milieuonvriendelijk. Als men echt iets over Bitcoin meende, zouden de autoriteiten en de EU dit onmiddellijk moeten verbieden.”

Hij voegde er nog het volgende aan toe:


“Het is gewoon onzin. We doen het goed met de huidige betalingssystemen.”

Onlangs legde de bekende miljardair Ray Dalio ook uit waarom hij denkt dat de overheden, zoals die van Amerika, in de toekomst Bitcoin kunnen gaan verbieden.

Wat Bitcoin FOMO niet met je kan doen

Spetalen veranderde echter snel van mening na een gesprek met de oprichters van MiraiEx. Hij zei:

“Als de feiten veranderen, verander ik. Ik ontmoette de oprichters van MiraiEx de dag nadat de podcast begin maart was opgenomen en besefte dat ik het mis had. En toen ik ook las dat Kjell Inge Røkke in Bitcoin was gestapt, was het vrij duidelijk. Ik kan het niet aanzien dat Røkke geld verdient en ik niet.”

De industriële magnaat Kjell Inge Røkke lanceerde begin maart het cryptobedrijf Seetee dat voor 500 miljoen kronen Bitcoin had gekocht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN