RBI cryptocurrency

Binance CEO spreekt zich uit over aanstaand cryptocurrency-verbod in India

De oprichter van de toonaangevende cryptocurrency-exchange Binance heeft zich uitgesproken tegen het cryptocurrency-verbod dat binnenkort in India zal worden geïntroduceerd. Changpeng Zhao (CZ) legde aan een lokaal nieuwsplatform uit dat het illegaal maken om cryptocurrencies vast te houden een beperking oplegt aan Indiase inwoners, aangezien cryptocurrencies zelf wel geoorloofd zijn.

Reuters meldde dat een hoge overheidsfunctionaris, wiens identiteit anoniem werd gehouden, onthulde dat alle cryptogerelateerde activiteiten – zoals het kopen, verkopen of zelfs het aanhouden van digitale activa – door de overheid zullen worden gecriminaliseerd.

De anonieme bron voegde eraan toe dat cryptocurrency-mining, evenals de overdracht van cryptocurrency-activa aan ontvangers die in het land of daarbuiten wonen, niet zullen worden vrijgesteld. Dit maakt het wetsvoorstel één van de strengste en meest extreme wetsvoorstellen die door de een overheid is ingediend. En voor een ontwikkelingsland als India laat dit de toeschouwer met veel onbeantwoorde vragen.

CZ vergeleek echter het beperken van het gebruik van Bitcoin door burgers met het beperken van het gebruik van internet en mobiele telefoons door burgers, waarvan hij beweerde dat het fundamenteel verwoestend is voor de economie. Hij zei hier het volgende over:

“Het niet toestaan ​​van cryptocurrencies brengt veel grotere risico’s met zich mee voor de economische ontwikkeling voor landen, overheid en burgers in die landen.”

Zhao beweerde dat de overheid van het land dit beleid afdwingt omdat het vreest dat de dominantie van onafhankelijke digitale activa de waarde van de fiat-valuta van het land zal verminderen. Hij zei hier echter het volgende over:

“De beste manier om daartegen te concurreren is door huidige fiat-valuta’s concurrerender te maken.”

Aanvankelijk verwachtten de oprichters van cryptobedrijven een ommekeer in de gebeurtenissen, waarbij ze uitlegden dat investeerders nog moeten beginnen met het liquideren van contanten, ook al werd vermeld dat ze nog maar zes maanden hadden om hun activa te liquideren.

Voorlopig is het standpunt van de regering over digitale activa onduidelijk, aangezien het nieuwe verbod in contrast staat met een verklaring van minister van Financiën Nsitha Raman, die uitlegde dat van haar kant een kans wordt geboden aan onderzoekers om te experimenteren met privé digitaal activa, voordat ze tot een definitieve conclusie komen.

Het evenement is vergelijkbaar met de ontwikkelingen in Nigeria, waarvan de centrale bank eerder dit jaar een crypto-verbod uitvaardigde, terwijl de vice-president van het land een ​​tegengestelde verklaring aflegde ten gunste van cryptocurrencies.

Mocht het echter doorgang vinden, dan zou dit een vrij grote impact kunnen hebben op de cryptocurrency-markt. Het zou er voor kunnen zorgen dat het handelsvolume daalt, aangezien beleggers binnenkort met het liquidatieproces zullen moeten beginnen. Maar als investeerders ertegen besluiten, kan er nog steeds een glimp van hoop zijn voor cryptocurrencies om in de toekomst een comeback naar India te maken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN