Bitcoin dollar

Eerste stimuleringspakket is nu 8 keer meer waard bij een investering in Bitcoin

De regering van de Verenigde Staten heeft recentelijk bekendgemaakt dat er een derde stimuleringspakket van $1.400 aankomt voor de meeste Amerikanen. De Verenigde Staten keurden vorig jaar al twee stimuleringspakketten goed. Net zoals de voorgaande stimuleringspakketten van vorig jaar is de kans groot dat het geld geïnvesteerd wordt in Bitcoin (BTC) of andere digitale activa.

Wat is een stimuleringspakket?

Een stimuleringspakket is een reeks maatregelen die door de regering van een land zijn genomen in een poging zijn stervende economie nieuw leven in te blazen. Gewoonlijk injecteren landen een stimuleringspakket in hun economie om de economie te helpen door het te “herstarten”, de koopkracht van de mensen te vergroten en te voorkomen dat banen verloren gaan.

Hoewel veel landen vanwege het effect van de pandemie een stimuleringspakket voor hun economie voorstellen, leidt een dergelijke stimulans op lange termijn tot de mogelijkheid van hyperinflatie, wat leidt tot een aanzienlijke daling van de waarde van de fiat-valuta.

Eerste coronapakket meer dan $10.000 waard

Het stimuleringspakket dat in april 2020 werd uitgegeven ter waarde van $1.200 dollar is volgens BitcoinStimulus.net $10,756.81 waard, als de ontvanger het geld in Bitcoin had geïnvesteerd. Dit is een stijging van meer dan 800%, zoals te zien is op de onderstaande afbeelding van BitcoinStimulus.

Deze statistiek is gebaseerd op een Bitcoin aankoop van $1.200 op 15 april 2020

Tweede coronapakket meer dan $1.200 waard

Op 29 december 2020 gaf de Amerikaanse regering een tweede stimuleringspakket aan de Amerikanen. Mochten de ontvangers van dit stimuleringspakket de $600 dollar hebben geïnvesteerd in Bitcoin, dan was dit nu $1.239 waard.

Deze statistiek is gebaseerd op een Bitcoin aankoop van $600 op 29 december 2020.

Op basis van de afgelopen statistieken kunnen we eigenlijk wel concluderen dat de ontvangers van de stimuleringspakketten, er goed aan gedaan zouden hebben wanneer zij dit in Bitcoin hadden geïnvesteerd. Dit soort statistieken kunnen er wellicht ook voor zorgen dat de ontvangers van het derde stimuleringspakket sneller de neiging zullen hebben om het gekregen geld in Bitcoin te investeren.

Bitcoin koers op weg naar $70.000?

Tussen nu en ergens volgende week zal meer informatie bekendgemaakt worden over de uitbetaling van het $1.400 stimuleringspakket. Dit zou kunnen betekenen dat BTC een verdere push boven de $60.000 zou kunnen maken op basis van de hype rondom stimuleringspakketten. Gisteren doorbrak de Bitcoin koers voor het eerst in zijn geschiedenis het niveau van $60.000. Zal het derde stimuleringspakket de koers van BTC zelfs richting $70.000 kunnen duwen, wat denken jullie?

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN