Elon Musk Dogecoin

Elon Musk hoopt dat Dogecoin op Coinbase genoteerd wordt

Dogecoin (DOGE) is erin geslaagd om tot de mainstream te komen na verschillende tweets van Musk. De bekende CEO van Tesla en SpaceX heeft vandaag echter opnieuw zijn licht laten schijnen op de meme-cryptocurrency. In de recente tweet onthulde hij dat hij de cryptocurrency graag op de toonaangevende cryptocurrency-exchange Coinbase zou willen zien.

Kan Elon Musk Dogecoin op Coinbase krijgen?

De miljardair reageerde op een vraag op Twitter, of dat hij wil dat Dogecoin op Coinbase genoteerd zou worden. Hij reageerde met een simpele “ja” en was het eens met de opmerking dat de notering van Dogecoin op Coinbase de cryptocurrency voor veel mensen toegankelijker zal maken.

De Amerikaanse beurs ondersteunt veel cryptocurrencies, waaronder DeFi-tokens zoals SKALE (SKL), Polygon (MATIC) en SushiSwap (SUSHI), die onlangs op Coinbase Pro werden vermeld. Het moet de meme-cryptocurrency op zijn platform echter nog ondersteunen. Het blijft onbekend of Coinbase zal luisteren naar de oproep van Elon Musk om Dogecoin-notering op zijn platform, alhoewel de invloed van Elon niet onderschat kan worden.

Een dergelijke aankondiging zal waarschijnlijk een nieuwe enorme rally voor Dogecoin veroorzaken. Op het moment van schrijven handelt DOGE tegen een prijs van $0,058 op CoinMarketCap, ongeveer een stijging van 7 procent op de dagelijkse grafiek. Met het circulerende aanbod van 128.743.201.388 DOGE, bedraagt ​​de marktkapitalisatie van de crypto ongeveer $7,5 miljard.

Elon Musk blijft voorstander van Dogecoin?

Het is inmiddels wel duidelijk dat de oprichter van Tesla een groot voorstander is van Dogecoin. Hij heeft meerdere malen getweet over de cryptocurrency en heeft zelfs onthuld dat hij een deel van DOGE voor zijn zoon heeft gekocht. Hij heeft vorige maand echter ook wel eens zijn twijfels geuit over de munt.

Zo legde hij in februari uit waarom Dogecoin extreem gecentraliseerd is, aangezien 28,7% in handen is van slechts één persoon en de top 12 houders bijna 50% van het aanbod in handen hebben. Dit zorgt er voor dat de prijs van de munt gemakkelijk is om te manipuleren, wat op zijn beurt weer slecht is voor de adoptie. Musk ging echter verder met aangeven dat hij “letterlijk echte $ zou betalen als zij hun accounts zouden legen”.

Ondanks dit negatieve commentaar op de munt, lijkt de CEO van Tesla toch nog steeds een liefhebber te zijn van DOGE en zal hij er alles aan doen om de munt ‘op te hypen’.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN