Bitcoin bullmarkt

Bitcoin bevindt zich nog in de vroege fase van een bullrun, aldus Glassnode

Volgens William Clemente, een cryptocurrency-analist, laat de Reserve Risk-indicator van Glassnode zien dat de rally van Bitcoin (BTC) zich nog in de vroege tot middenfase van een bullrun bevindt.

Zoals Clemente uitlegt, wordt het Reserve Risk gedefinieerd als prijs/HODL Bank. De indicator wordt “gebruikt om het vertrouwen van langetermijnhouders te beoordelen in verhouding tot de prijs van de native munt op een bepaald moment.” Dus als het reserverisico nog steeds relatief laag is in vergelijking met eerdere pieken, toont dit aan dat Bitcoin niet het risico loopt om een ​​macrotop te naderen.

Bron: Glassnode

Momenteel is het reserverisico van Bitcoin de helft van het niveau van 2013, 2014 en 2017, toen de Bitcoin koers met meer dan 50% crashte en een bearmarkt betrad. Bovendien presteert de Bitcoin koers, ondanks de zwakte van de afgelopen 20 uur, goed gezien het feit dat de wereldwijde aandelenmarkt een aanzienlijke daling heeft gekend.

Kyle Davies, de mede-oprichter van Three Arrows Capital, merkte op dat de wereldwijde markt flink gezakt is, maar Bitcoin heeft als gevolg daarvan geen enorme correctie ondergaan. Hij zei:

“Je moet naar relatieve kracht zoeken als andere zwak zijn. De wereldwijde macro is gisteren een grote uitverkoop gezien en BTC bleef onaangetast.”

Grote technische aandelen en favoriete aandelen, zoals Tesla, kenden bijvoorbeeld een grote uitverkoop op 3 maart. Als gevolg daarvan daalden de meeste risico-gerelateerde activa tegelijk, wat een algehele zwakte op de wereldwijde macro-markt vertoonde. Bitcoin daalde hierdoor echter niet, wat op zijn minst opvallend te noemen is.

Aantal Bitcoin op beurzen blijft dalen

Zoals wij eerder vandaag op website plaatsten is het aantal Bitcoin op beurzen nog steeds aan het afnemen en dit geeft ons inzicht over de huidige staat van de Bitcoin markt. Bovendien vertelt het ons veel over wat BTC investeerders denken. Als er veel BTC wordt weggehaald van exchanges, is dit vaak een teken dat investeerders ervoor kiezen om hun Bitcoin ergens op te slaan en deze vast te houden voor de lange termijn, in plaats van te traden voor kortetermijnwinsten. In de grafiek hieronder is dan ook duidelijk te zien dat het aantal Bitcoin op exchanges sinds begin september 2020 aan het dalen is.

Bitcoin
Bron: Glassnode

Daarnaast merkte Lex Moskovski, de CEO van Moskovski Capital, ook op dat sterke houders hun Bitcoin-posities opvoeren, en zolang sterke handen en vermogende investeerders Bitcoin blijven verzamelen, zal de bull-trend waarschijnlijk intact blijven. Bovendien blijft de marktstructuur van Bitcoin op de hogere timeframes overtuigend, omdat het boven het $46.000-niveau brak en het als nieuwe technische ondersteuning vestigde.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN