PrimeXBT BNB

PrimeXBT-hoofdanalist Kim Chua: stijging in transacties op BSC leidt ertoe dat BNB beter presteert dan ETH

De BNB-token steeg vorige week 300% van ongeveer $120 naar een hoogste punt van $348. Zelfs vóór de enorme rally van vorige week, is BNB in ​​een opmars geweest en is gestaag gestegen van de $30-regio in januari van dit jaar naar $120, waar het een week stopte voordat de rally van 300% begon, wat marktanalisten choqueerde

Deze rally zal echter geen verrassing zijn voor volgers van Binance. Sterker nog, als men de ontwikkeling van het BNB-ecosysteem heeft gevolgd, is deze rally verwacht. Persoonlijk heb ik het gevoel dat er veel meer ruimte is voor BNB om te groeien, zowel in prijs als in marktkapitalisatie, aangezien het zich nog in de beginfase bevindt van het opbouwen van zijn ecosysteem.

Hoe is dit allemaal tot stand gekomen?

DeFi heeft het afgelopen jaar de grootste bijdrage geleverd aan de prijsstijging van de ETH. Met de populariteit en stijging van de ETH koers begint de hoge netwerkvergoeding echter de winstgevendheid van yield farming op DeFi-platforms te beïnvloeden. Tegelijkertijd maakt de hoge vergoeding het handelen op ETH-gebaseerde gedecentraliseerde beurzen (DEX) erg duur, waarbij zelfs kleine transacties soms tot $300 aan vergoeding per transactie kosten.

Dit maakt op ETH gebaseerde projecten erg duur in het gebruik, tenzij men met grote bedragen handelt, aangezien de vergoeding niet afhankelijk is van de omvang van de transactie, maar van het aantal incidenten / transacties. De meeste yield farmers vinden het erg moeilijk om winstgevend te zijn op op ETH gebaseerde DeFi-platforms. De markt heeft een goedkoper alternatief nodig om DeFi-projecten toegankelijk te maken voor de massamarkt en de acceptatie te stimuleren.

Betreedt de Binance Smart Chain (BSC)

Voor het grootste deel van 2020, gezien de hoge kosten op het ETH-netwerk, begon Binance te werken aan zijn eigen smart contract-blockchain die kan concurreren met ETH en dus werd de Binance Smart Chain (BSC) in september 2020, zonder bombarie gelanceerd, aangezien de meeste handelaren nog steeds gefocust waren op ETH- en ETH-gebaseerde projecten.

De native token waarop de BSC draait, is BNB, waardoor BNB de enige token is met de meeste utility op de markt, omdat het zowel een blockchain kan aandrijven als een utility-token biedt dat houders handelskorting op de Binance Exchange biedt.

Begin februari 2021 zorgde het succes van Venus Protocol, het eerste DeFi-project gebouwd op BSC, ervoor dat de markt rechtop ging staan ​​en besefte dat BSC een legitieme kanshebber is in het segment van smart contracts, die kan concurreren met ETH. BSC is misschien zelfs beter, aangezien gebruikers van Venus Protocol hebben gemeld dat het een stuk goedkoper in gebruik is en sneller is dan de ETH-blockchain. De goedkope tarieven en hoge transactiesnelheid van de BSC leidden ook tot de opkomst van Pancakeswap, de BSC-versie van Uniswap, een DEX die op de BSC draait.

Pancakeswap heeft Uniswap ingehaald om de DEX te worden met het hoogste dagelijkse verhandelde volume van $1,6 miljard, tegenover het dagelijkse volume van $1,2 miljard van Uniswap. Wat betreft Venus Protocol, is het Total Valued Locked (TVL) gegroeid tot meer dan $3,5 miljard na slechts 3 maanden in gebruik te zijn geweest, wat meer is dan die van Sushiswap.

Het transactievolume op BSC is dit jaar ook met 300% gestegen en heeft dat van ETH verdubbeld vanwege de populariteit van Venus en Pancakeswap, plus enkele andere meer dan 100 kleinere projecten die op BSC zijn gebouwd. Op 18 februari registreerde BSC 2,5 miljoen transacties op zijn netwerk, vergeleken met slechts 1,3 miljoen transacties op het ETH-netwerk. Daarom ben ik van mening dat de prijsstijging in zijn oorspronkelijke token, BNB, gerechtvaardigd is.

BSC biedt een hogere snelheid en veel lagere kosten dan ETH, waardoor het voor de meeste yield farmers winstgevend is om gebruik te maken van op BSC-gebaseerde projecten. De swapvergoeding op een op BSC gebaseerde DEX is ook een stuk lager dan die van een op ETH gebaseerde DEX, waardoor de winstgevendheid van een handelaar wordt verbeterd; BSC is erin geslaagd de gemiddelde gasvergoeding zo laag te houden als $0,04, vergeleken met ETH’s $5,53.

Een andere reden voor de snelle acceptatie van BSC is dat het 100% compatibel is met de ETH-blockchain, waardoor op ETH gebaseerde projecten hun applicaties op BSC kunnen implementeren zonder extra wijzigingen. Dit maakt het heel gemakkelijk voor projecten van ETH om naar BSC te verhuizen. Sommige projecten, zoals Value DeFi en Harvest Finance, zijn al overgestapt van ETH naar BSC.

Mocht het probleem van hoge vergoedingen het ETH-netwerk blijven plagen, dan kunnen we zien dat meer projecten ETH verlaten om over te schakelen naar BSC of een andere blockchains, waardoor ETH een deel van zijn marktaandeel opgeeft aan de nieuwere blockchains, waardoor het zijn leiderschap verliest. Hoewel ETH 2.0 plannen heeft om de vergoedingenstructuur te verbeteren en de gaskosten uiteindelijk te verlagen, is die upgrade nog niet gestart en kan het even duren, waardoor andere blockchains de mogelijkheid krijgen om zijn huidige projecten af ​​te pakken, en er mee kan concurreren voor nieuwe projecten.

De marktkapitalisatie van ETH is ongeveer $220 miljard, 5 keer die van BNB, wat ongeveer $46 miljard is. Nu BSC zo snel tractie oppakt, heb ik persoonlijk het gevoel dat er veel meer ruimte is voor de BNB-token om te groeien in vergelijking met ETH, die enigszins het verzadigingspunt heeft bereikt, tenzij de problemen van hoge kosten en netwerkcongestie zijn opgelost. Tot die tijd lijkt BSC de overhand te hebben en blijft het marktaandeel van ETH veroveren en sneller groeien dan ETH.

GFA Over Kim Chua, PrimeXBT Market Analyst:

Kim Chua is een institutionele handelsspecialist met een trackrecord van succes dat zich uitstrekt over toonaangevende banken, waaronder Deutsche Bank, China Merchants Bank en meer. Chua lanceerde later een hedgefonds dat gedurende zeven jaar consequent driecijferige rendementen behaalde. Chua is ook een opleider in hart en nieren die haar eigen handelscurriculum heeft ontwikkeld om haar kennis door te geven aan een nieuwe generatie analisten. Kim Chua volgt zowel traditionele markten als de cryptomarkt actief op de voet en is enthousiast om toekomstige investerings- en handelsmogelijkheden te vinden nu de twee enorm verschillende activaklassen samen beginnen te komen.

Disclaimer: Dit is een gesponsord artikel. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN