Ripple SEC

Ripple advocaat gaat in op de hernieuwde aanklacht vanuit de SEC

De SEC, die beweert dat XRP een effect is en beweert dat Ripple de cryptocurrency illegaal heeft verkocht zonder de juiste toestemming, heeft donderdag een gewijzigde aanklacht ingediend. Als gevolg hiervan besloot de top advocaat van Ripple op de publicatie te reageren.

Het nieuwe document vanuit de toezichthouder voegt meer details toe over de rol die de Ripple executives Brad Garlinghouse en Chris Larsen zouden hebben gehad bij de verkoop van XRP aan institutionele beleggers. Het document stelt het volgende:

“Larsen en Garlinghouse speelden allebei een belangrijke rol bij het onderhandelen over en goedkeuren van Ripple’s Institutional Sales en andere aanbiedingen en verkopen van XRP aan institutionele beleggers, ook toen Garlinghouse COO was.”

De SEC beweert dat Garlinghouse delen van zijn XRP-portfolio heeft verkocht, terwijl hij beweerde dat hij “erg long” op XRP zat, en beweert dat hij en Larsen de verkoopdoelstellingen hebben aangepast aan de prijs van de cryptocurrency.

Ondanks de wijzigingen in de laatste indiening van de SEC, zegt Ripple algemeen adviseur Stuart Alderoty dat de 79 pagina’s tellende zaak van de SEC tegen Ripple nog steeds gericht is op een eenvoudige vraag. Hij zei het volgende:

“Zoals velen van jullie hebben gezien, heeft de SEC een gewijzigde klacht ingediend […]

De enige juridische claim blijft: vormden bepaalde uitkeringen van XRP een investeringscontract? Teleurstellend moest de SEC proberen hun klacht ‘aan te passen’, terwijl het in de eerste plaats jaren heeft gewacht om het uberhaupt voor te leggen.”

Alderoty heeft ook gezegd dat de zaak vanuit de SEC, waarin het XRP-overmakingsproduct van het bedrijf wordt beschreven, het gebruik van XRP als brandstof voor grensoverschrijdende betalingen erkent, wat aantoont dat het actief uniek is en bruikbaar is. Dit zou dus tegen alle beweringen in gaan dat XRP een effect zou zijn.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN