Uniswap

Uniswap is verantwoordelijk geweest voor $100 miljard aan handelsvolume

De bekende gedecentraliseerde beurs (DEX) Uniswap is gisteren het eerste gedecentraliseerde handelsplatform geworden dat meer dan $100 miljard aan cumulatief volume heeft verwerkt. De beurs, die afgelopen mei van start ging, heeft elke maand gemiddeld $11,1 miljard aan handelsvolume verzameld.

Als gevolg van het behalen van deze mijlpaal, tweette de CEO van Uniswap, Hayden Adams, het volgende:

“Uniswap is zojuist het eerste gedecentraliseerde handelsplatform geworden dat meer dan $100 miljard aan volume heeft verwerkt – een opwindende mijlpaal voor DeFi.”

Met Uniswap kunnen gebruikers ECR20-tokens omwisselen. ERC20-tokens draaien op de Ethereum-blockchain en zijn super populair in de cryptowereld omdat gedecentraliseerde finance-projecten, die meestal op Ethereum zijn gebouwd, in populariteit blijven winnen.

Door deze explosieve opkomst van DeFi, is Uniswap ook enorm in populariteit gegroeid. Sindsdien is zijn eigen token (UNI) ook in de top 20 van cryptocurrencies beland op basis van marktkapitalisatie, met een marktkapitalisatie van $6,3 miljard.

Naast het enorme handelsvolume heeft de DEX meer dan $3,9 miljard opgesloten in zijn smart contracts. Dit terwijl er momenteel ongeveer $40 miljard opgesloten in DeFi-protocollen, wat betekent dat Uniswap bijna 10% van de markt in handen heeft.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN